avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate marinad

Activitate marinad

multumesc pt. raspuns
in cat timp pot face aceasta solicitare si va mai intrebam daca voi fi obligata sa restituo somajul primit;
multumesc inca o data
multumesc pt raspunsuri
pt. reintegrare trebuie sa fac cerere sau astept o decizie din partea firmei si daca voi fi obligata sa restitui indemnizatia de somaj primita in acest timp;
multumesc mult si astept raspuns
Buna seara,
am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de concediere;
avand un post cu raspundere de gestiune, ma tem de repercursiuni si de incercari de a ma scoate lipsa in gestiune,intrucat este aproape imposibil controlul 100% al acestei gestiuni.
As dori sa stiu daca,pot solicita angajatorului schimbarea locului de munca si cum sa procedez.Sau poate ma sfatuiti ce sa fac(in nici un caz nu vreau sa-mi dau demisia).Multumesc mult.
Răspuns la discuția CCM la nivel de ramura
multumesc ,eu ma gandesc de ce s-ar putea lega angajatii ,sau avocatii lor,si sa aiba si castig de cauza pt. ca, nu le-am acordat salarii compensatorii la disponibilizare si sporul de vechime pe care l-am considerat inclus in salariu, nu a fost fost insotit de un act aditional care sa certifice acest lucru.
e destul de ambiguu pt. mine, se negociaza un ccm dar, ce legi trebuie sa respecte acest contract,in afara de codul muncii si legea 62/2011,care sunt destul putin concrete ,ramane la latitudinea angajatorului sa stabileasca regulile si sa cada la intelegere cu angajatii,fara a mai respecta alte acte normative?
Multumesc,m-am linistit,
acum avand mai mult de 21 de angajati ,suntem obligati sa incheiem ccm,ce ar trebui sa respecte, in afara de codul muncii,pt a nu avea surprize neplacute
asta am inteles,dar exista totusi un ccmunn pe care firma este obligata sa-l respecte? am gasit undeva ca ar exista un ccmunn incheiat pt anii 2010-2014,dar nu stiu daca mai este de actualitate
Multumesc din nou, dar care ar fi ccm aplicabil firmei mele ,care este inregistrata cu cod caen:2790. Fostii angajati imi spun ca ma actioneaza in instanta pt.platile compensatorii si mai nou pt. sporul de vechime retroactiv.
multumesc,dar un salariu compensator sunt obligat sa le dau,daca firma isi restrange activitatea si voi trimite cativa angajati in somaj?(conform codului muncii?)
Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in anexa 1 a respectivului contract, este totusi,obligata(firma) sa respecte prevederile respectivului contract?