avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Ileana2013

Activitate Ileana2013

Răspuns la discuția Contributii CAS PFA
Dar nici in 2016 nu trebuie ( nu am cum, si sa vreau) sa depun decl.600 pentru ca nu ma regasesc in nici una din situatiile din declaratie, venitul meu fiind mai mic de 871 lei. Si pana acum,cei de la finante nu imi primeau decl.600 fiind prea mic venitul. Deci voi continua sa platesc lunar contributia la pensie (871*26.3%) conform contractului meu si voi plati in plus si 871*10.5% , adica 1098 ???
Am PFA cu venit sub 35% din sal.mediu brut pe ec. Nu sunt salariat. Am contract cu casa de pensii ( nu aveam obligatia de a plati CAS ca PFA, dar doream stagiu de cotizare la pensii) si nu stiu daca pot deduce de la impozitare PFA contributia la pensii conform contractului ( pentru anul 2015). Situatia mea va fi la fel si in 2016, voi merge in continuare cu contractul si voi plati inca un cas 1068 lei / an?
Am un PFA si realizez lunar un venit de 400 lei.
Am contract cu casa de pensii si achit lunar 222 lei ( minim ) pentru a avea stagiu de contributitie necesar.
Aceasta contributie o pot deduce din cheltuielile PFA? Mentionez ca eu nu sunt salariata ; nu realizez nici un alt venit.
Lucrez la o firma in faliment ; pentru anul 2014 nu a existat ( din partea angajatorului) planificare pentru efectuare CO dar nici eu nu am solicitat zile de CO tocmai ca asteptam de la o luna la alta sa fiu trimisa in somaj. Acum se fac disponibilizarile si firma de insolventa care se ocupa ( administratorul judiciar) nu este de acord sa plateasca , la lichidarea din firma , nici zilele de CO neefectuate din anul trecut (2014) si nici zilele CO la care am dreptul in 2015 ( proportional cu perioada lucrata).
Exista temei legal pentru acest refuz de plata?
Asociatia de proprietari , conform hotararii Adunarii Generale, repartizeaza pierderile (diferentele) de apa proportional cu consumul fiecarui apartament. Se face diferenta dintre suma consumurilor inregistrate de apometrele din apartamente si consumul citit pe contoarul companiei APA, si se repartizeaza proportional.Apartamentele au toate apometre, citirea lor se face de o firma specializata, pierderile se incadreaza intre 5-10%. Un locatar doreste sa-si schimbe apometrele cu unele noi ( considera ca cele vechi ii inregistreaza un consum prea mare) dar, ameninta asociatia ca, dupa ce isi schimba apometrele nu mai vrea sa plateasca cota ce ii revine din pierderi. Exista temei legal ca un locatar sa fie scutit de la plata acestor pierderi ( diferente ) de apa?
Răspuns la discuția Somaj
Multumesc mult!
Discuție Somaj
Firma la care lucrez e declarata falimentara , eu indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala ( adica cu penalizare ). In aceste conditii, pot beneficia de indemnizatie de somaj sau cei de la AJOFM ma pot obliga sa ma pensionez anticipat partial ( cu penalizare)? As mai avea nevoie de cateva luni de vechime (si perioada de indemnizatie de somaj se adauga la vechime) pentru a indeplinii conditia de vechime necesara pensionarii anticipate ( fara penalizare).
Am un PFA si imi platesc corect contributiile la sanatate ; apar ca asigurat in sistemul de sanatate dar nu mi s-a emis card national de sanatate! Oricum e o mare porcarie felul in care suntem tratati : platesc contributiile la ANAF si apoi fac coada la Casa de sanatate BV sa dovedesc ca am platit si sa fiu asigurat ; si cu toate astea nu am card de sanatate. Ce pot face? Acum a inceput distributia cardurilor de catre Casa de sanatate si nu te mai poti apropia de ghiseele respective ca sa pui o intrebare : ca fac sa obtin si eu card national de sanatate?
Un apartament din bloc a fost vandut si vechiul proprietar a mai locuit in apt.inca 2 luni de la vanzare; noii proprietari au preluat cheile la sfarsitul lunii august ; in contractul de vanzare cumparare este specificat faptul ca apartamentul va fi eliberat pana la finalul lunii august "liber de orice datorii" ; avand in vedere ca vechiul proprietar nu a lasat bani pentru plata intretinerii pt.e cele doua luni de dupa vanzarea apartamentului asociatia de proprietari poate solicita plata cotelor de intretinere pentru lunile iulie si august de la noii proprietari ??? Vechiul proprietar si-a consumat si fondul de rulment pe care il avea la asociatie.
Răspuns la discuția Asigurare CASCO
In clauzele contractuale ale politei CASCO nu este specificat nici un procent in cazul daunei totale ( nici referitor la reparatii-dauna totala, nici referitor la evaluarea epavei ). In acest context asiguratorul imi poate impune sa accept orice procent de evaluare a epavei? Ma gandesc ca daca ei au stabilit dauna totala, epava nu poate valora mai mult de 15-20% din suma asigurata? Avand in vedere ca din clauzele contractuale nu reiese nici un procent clar referitor la despagubiri in caz de dauna totala, este corecta o astfel de lipsa de informare a clientului?
citez din polita :
"-in cazul producerii evenimentului asigurat care provoaca dauna totala stabilirea pretului epavei se poate face printr-un sistem specializat de evaluare on-line sau printr-un expert neutru ;
-in acest caz , valoarea indemnizatiei se va diminua cu valoarea epavei;
-valoare epavei se determina de societate tinand cont de valoarea pieselor si subansamblelor neavariate sau , in cazul unor neintelegeri prin expertul neutru (platit 50%asigurator si 50%asigurat);" am incheiat citatul din cap.-Cuantumul despagubirii / conditii de asigurare privind polita CASCO. Daca nu sunt de acord cu propunerea lor, cui ma pot adresa mai departe?