multumesc pt. raspuns.
poate fi intocmit un act la notariat prin care sa devina copropietar tinid cont de regimul special al imobilelor cumparate prin programul prima casa?
buna ziua, cazul meu este urmatorul: am cumparat un imobil prin programul prima casa. coplatitor la acea vreme era viitoarea mea sotie (inca nu eram casatoriti). Dupa casatorie ea poate fi trecuta ca si coproprietar in acte cu drepturi egale? multumesc anticipat pentru raspuns
Poate sa-mi spuna cineva daca e legal ca un angajator sa te trimita in concediu fara plata citeva zile fara o explicatie sau un fel de preaviz?...Daca e legal acest lucru...ce lege guverneaza aceasta decizie?
nu...oricum pe supraf. respectiva se poate construi cel mai bine cu etaj sau mansarda...oricum as fi incercat...din start tot cei de la urbanism m-au sfatuit sa includ si birou in cerere pt. ca asa pot construi pe supraf. mai mare. totul era frumos daca eram in rel. bune cu toti vecinii si atunci ...cred...nu mai aveam atitea probleme..ca sa le evit...acum...am renuntat la casa+firma si am zis sa fac doar casa...ne mai fiindu-mi necesar acord de la vecini la mediu si sanatate...
la inceput totul mi se parea destul de simplu...putina alergatura...bani pe la notariate, xerox si autoritati...in fine...nu credeam ca o sa fie din ce in ce mai dificil...am intocmit aproape toata documentatia. problema a aparut in mom in care a trebuit sa fac si dosarul pt. sanatatea populatiei unde trebuia sa am acordul vecinilor, deci implcit si de la cel cu care sint in litigiu (conditie obligatorie sa am acordul tuturor), si mi-am zis ca pina aici mi-a fost...drept urmare am schimbat destinatia constructiei dorind sa construiesc doar locuinta, respectiv si suprafata era mai mica pt. constructie. aici a aparut refuzul celei de la urbanism. am cerut sa schimb certificatul de urbanism pt casa si firma in certif. pt. casa. din start am primit raspunsul cu min. 150mp. daca as fi cumparat terenul mai ziceam, dar asa...el e mostenit asa cum e...ce sa-i fac?..sa intru la vecin cu gardul sa-mi fac rost de suprafata?
:D
simplu! a luat pozitia miinilor in sin si cu asta basta...m-a bagat in ceata...nu a vrut sa-si bata capul pt. a gasi o solutie...din cite am inteles e genul de functionar care asteapta...se stie ce...dar n-are nici o sansa...merg cu problema mea daca e pina in consiliul local sa vedemce zic si altii...de putut se poate construi..si asta o stiu de la alte persoane care sint in domeniu...numai ca am eu ghinionul sa dau peste diverse individe...
problema e ca la urbanism am dat peste o individa rigida care nu-mi da practi c nici o sansa de a reconstrui macar si extinde ceea ce exista...ma izbesc de o indaratnicie exagerata...nu ma lasa sa fac nici macar reconstructie si extindere
corect! dar exista deja o casa pe terenul respectiv veche, antica, vai de mama ei...pe care vreau sa o demolez si sa fac altceva...adica nici chiar ce a fost nu mai pot construi?
...asta-i nedumerirea mea...pot face ceva dar sa am inclus birou dar nu pot construi casa pt. ca nu am birou....de ce nu se pune problema deschiderii la casa+birou?
Ca nu am ce face! Dar ei nu tin cont de un lucru. Terenul nu este cumparat ci mostenit..deci m-am trezit cumva cu el...n-am nici o vina ca nu are 150 mp. Legea spune ca nu poate fi achizitionat un teren pt. constructii cu supraf mai mica de 150 mp..Cu un avocat bun sper sa o rezolv.