avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept coproprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept coproprietate

buna ziua, cazul meu este urmatorul: am cumparat un imobil prin programul prima casa. coplatitor la acea vreme era viitoarea mea sotie (inca nu eram casatoriti). Dupa casatorie ea poate fi trecuta ca si coproprietar in acte cu drepturi egale? multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: viorko , utilizator 21:02, 30 Noiembrie 2011
Daca este trecuta in contractul de credit si avand calitatea de coproprietar, atunci are aceleasi drepturi ca si dvs., cu conditia de a-si exprima optiunea in acest sens. In cazul in care este trecuta doar ca si coplatitor , aceasta si-a asumat doar obligatia de a achita datoriile scadente in cazul in care titularul contractului nu mai plateste.
Ar putea avea insa pretentii legate de ratele pe care le-ati achitat in timpul casatoriei.
multumesc pt. raspuns.
poate fi intocmit un act la notariat prin care sa devina copropietar tinid cont de regimul special al imobilelor cumparate prin programul prima casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica credit ipotecar amigos_mg amigos_mg Buna ziua, Vreau sa iau un credit ipotecar, eu ca titular de credit, prietena mea coplatitor cu drept de proprietate (din cate am inteles coproprietarii au ... (vezi toată discuția)
Codebitor pentru un credit ipotecar inseamna si copropietar? Laura01 Laura01 Eu si cu prietenul meu contractam un credit de achizitie imobil (credit ipotecar), el fiind titularul creditului iar eu codebitor. Inca nu am semnat contractul ... (vezi toată discuția)