Pai reiau activitatea pe 8 martie! Lucrez 2 zile, apoi intru în concediu medical! Așadar?
Bună seara, vă rog luminaţi-mă !
Pot beneficia de stimulent de inserţie (copil) dacă sunt în concediu medical + indemnizație de handicap grav?
Menționez că indemnizația de handicap o primesc în urmă efectuării transplantului de ficat (am certificat de încadrare în grad grav de handicap pe o perioada de 12 luni).
Mulțumesc !!!
Voi beneficia de concediu medical până la recuperare! Vroiam sa știu dacă în situația mea actuală, pot beneficia de stimulentul ptr copil!
Dapix a scris:
Nu există pensie de handicap, aveți o indemnizație pentru gradul grav.
Soluția ar fi să vă pensionați pe caz de boală, până vă recuperați sănătatea.
Bună ziua tuturor,
Am nevoie de ajutorul sau sfatul dvs...
În 15 octombrie 2017 am făcut un transplant de ficat, aflându-mă în concediul de creștere al copilului (un prichindel de 1,4 luni)
Astăzi sunt încadrată ca persoana cu Handicap Grav + Însoțitor (din martie urmează să primesc ajutorul material)
Copilul meu în iunie împlinește 2 anișori .
Din punct de vedere legal, pot beneficia de stimulent de insertie ? (Știu că stimulentul o sumă de bani ce se acordă părinților care se întorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului, pe o perioadă de 12 luni)
Eu ar trebui să reîncep activitatea la locul de muncă (nu știu cu cat timp înainte, 60 sau 90 zile), aș putea lucra câteva ore, apoi din a doua zi ar trebui sa duc concediu medical la serviciu (180 zile) pentru că am interzis la efort fizic timp de 1 an până la regenerarea organismului.
Având datele de mai sus, ce drepturi as avea? Pot beneficia de acest stimulent?
Pot primi suma de 75% sau 85% (conform legii) pe concediul medical?
Pentru ca după ce ies din concediul de creștere al copilului suma ce o voi primi lunar va fi 450 lei cat este pensia de handicap (restul merge la însoțitor, persoana care mă îngrijește)
Aș vrea să știu dacă mai pot beneficia de ceva bani pentru a-mi crește copilul și a-l duce la grădiniță !
Vă rog scuzați romanul, nu am știut să mă exprim mai concret decât am scris!
Vă mulțumesc foarte mult pentru înțelegere și ajutor!
Multă sănătate !!!!
Mama nu vrea sa oblige copilul la nimic, este de acord sa-l lase pe acesta sa faca o alegere proprie ptr a se horata cu cine va dori sa convietuiasca, insa oricum este dependent de tata ca acesta detine o companie care produce bani, iar mama fiind pensionata pe caz de boala, are o pensie de 380 lei din care nu prea poate oferi multe ....
Ea doar sufera ptr copil ca nu are parte de acesta si tocmai din ideea ca nu ii poate oferii mai mult si nici la fel ca tatal ....
Astfel ca oricum ar fi situatia, imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei de catre ambii parinti. Si daca tatal a dat-o afara pe mama din imobil, ar trebui sa ii acorde si partea care i se cuvine din acesta , ma gandesc ...
Buna ziua,
Mama nu este sub interdictie, sunt doar in curs de divort ! Nu exista inca nici o hotarare pana in momentul de fata !
Copilul este perfect sanatos are 17 ani, frecventeaza cursurile de la liceu !
Atat pot spune ca, copilul este foarte influentat de tata ...
Multumesc mult si imi cer scuze pentru majuscule !
VA MULTUMESC TARE MULT ! NUMAI BINE VA DORESC !
inca o intrebare ....
daca mama este bolnava si nu are discernamant, banuiesc ca copilul va ramane in custodia tatalui daca mama detine acte doveditoare din punct de vedere medical. in acest caz, mama este obligata sa plateasca pensie alimentara copilului daca si aceasta la randul ei este pensionata pe caz de boala ( psihic ) ?
" bunurile dobandite in timpul casatoriei se vor imparti in cote egale intre soti, copilul minor neavand vreun drept la masa partajabila. "
IAR DACA COPILUL VA FI MAJOR PESTE CATEVA LUNI ? COPILUL MAJOR ARE VREUN DREPT LA MASA PARTAJABILA ?
Buna ziua,
As vrea sa stiu care sunt drepturile unui copil minor sau major daca cei doi parinti se despart pe motiv ca nu se mai inteleg ? ( dupa 20 ani de casnicie ... )
Stiu ca daca nu se inteleg pe cale amiabila este nevoie de instanta care sa decida partajul imobilului si a bunurilor dobandite in timpul casatoriei al acestora, dar daca au un copil inca minor , ce drepturi are copilul ?
Mentionez ca mama are probleme psihice si un diagnostic din care nu-si va mai reveni niciodata, (suferinta datorita neantelegerilor dintre cei 2 care s-a accentuat, dar asta nu o influenteaza negativ sub nici o forma cand vine vorba de copil, este o mama protectoare, insa a fost data afara din casa de tatal care nu o mai suporta ... )
Eu vreau s-o ajut pe aceasta mama indurerata, insa pe cale legala !
Nu mai exista cale de impacare, astfel se va ajunge la divort, dar as vrea sa stiu prin ce metoda isi poate apara mama drepturile ?
MULTUMESC !!!!
LOGIC CA NUMAI DUPA CE A DECEDAT SOTUL AM FACUT SUCCESIUNEA, ALTFEL NU MA INTERESA !
DAR, EU VREAU SA STIU DACA ACEST CERTIF. SUPLIMENTAR POT SA IL FAC LA UN OARECARE NOTAR SI NU NEAPARAT LA CEL CU CARE AM INCHEIAT SUCCESIUNEA !!!!