casa are doar 90 mp restul este pamantul din jur ... pe contract aveam suma de 150 mil vechi .. valoarea ei .... dar acum banuiesc ca o sa iasa un expert sa constate valoarea ei ... .... daca eu am copilu nu are si el dret la un sfert din casa ? poate el ceda partea la copil? problema este ca el a facut imprumut in banca tot dupa ce ne-am casatorit si mai avem 3 ani ..... pot plati eu rata ramasa si sa imi cedeze el parte lui ? cu toate ca el bani i-a folosit pt masina . acum mama mea si-a facut 2 camere , automat o sa se evalueze si aia , si si-a facut singura cu bani ei , noi nu am contribuit cu nimic acolo .... noi n-am afcut nimic la casa , doar am pus 3 geamuri termopan si parchet in 3 camere .... in rest nimic , au fost toate si apa si curent ,, absolut tot ,,, nu m-i se pare corect ca el acum sa imi ceara nustiu ce suma ca are dreptul ..... e de la parintiii mei .... o zi cat mai placuta
in timpul casatoriei am dobandit o casa cu suprafata de 125 mp .locuinta este de la parinti mei , dar ne-au dat-o vanzare cumparare ... ei sunt cu uzufruct viager ... tata a decedat , a mai ramas mama .... fostul sot acum vrea partea lui . dupa cate am inteles nu se mai da la copii ,am inteles ca se imparte doar intre soti .. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce rol are mama mea in partaju asta ... normal si corect ar fi sa se imparta doar bunurile nu si-cladirea......va...multumesc el inca are dreptul sa vina in casa cand vrea ... dar de o saptamana n-a mai venit ... vine doar seara sa vada copilu si vine doar in lipsa mea .. in privinta asta ce pot face ? pot face partaju si la notar ? copilu e in custodia mea , dar el urmareste sa mi-l ia
tocmai azi am aflat ca sau scos tot anu trecut bani din contul ala ... fratele a fost imputernicit si nu ne-a zis nimic ..... dar afland din alta parte ca el a scos , azi am fost toti frati la el sa-l intrebam si el vroia sa ia el toti bani .... acum a impartit si cu noi .... dar ce m-a deranjat ca doamna de la CEC ne-a asigurat pe mine si mama si pe restul fratilor ca acel cont este blocat si ca nu poate scoate bani ..... acelasi lucru l-a zis si un notar ca fratele inputernicit de tata nu poate scoate bani ..... ajung la concluzia ca si CEC-ul te poate trage in piept ..... atata timp cat ne-a asigurat ca nu poate scoate sau sa de-a detalii.... frumos din partea doamnei ca poate a fost mituita sa spuna ca nu scoate nimeni si ca bani sunt acolo .... peste 100 si cv de mil . acum fratele s-a facut cu bani frumosi , din care aveam si noi parte si mai ales mama (parintele existent )..... va multumesc
nici nu vreau sa mai aud de CEC ... am si eu cv pus acolo si o sa ii scot sa ii duc la banca . macar acolo sunt corecti .... nu te mint pe bani tai
au mai fost un caz de genu ..... dar aolo sau cerut semnaturile la toti frati ca sunt sau nu de acord cu contul .... aici nu inteleg pe ce principiu s-a mers .......nu inteleg
sa inteleg ca el a putut sa scoata bani fara noi , deoarece nimeni nu a facut treaba cu certificatul de deces ... am vorbit doar cu doamna de acolo de la cec si ne-a asigurat ca nu poate scoate fara mostenire .... inseamna ca ia stia SI NU A VRUT SA NE SPUNA NIMIC... ERA O SUMA MARE 100 si ceva de milioane .....
daca in urma decesului tatalui meu, a ramas imputernicit un frate pe contul lui de la cec , el poate sa scoata bani fara mostenirea contului sau fara acordul celorlalti frati si fara acordul mamei ,ramasa in viata?contul nu se blocheaza automat pana se dezbate mostenirea ... contul ala consta in bani de la apia si pe pamant , vaci , cota de lapte ... mi se pare corect ca sa ii de-a mamei care munceste in continuare , nu sa ii i-a doar el (fratele )... astept un rasp urgent ................. va multumesc
multumesc de raspuns ..... o sa merg la tribunal sa fac apel ...
cu toate ca nu a venit inca hotararea ... doar s-a pronuntat si s-a incheiat dosaru .dureaza pana primesc hotararea
ieri am incheiat divortul la tribunal si totusi fostul soteste de acord sa imi pastrez numele din timpul casatoriei ... ce pot face acum ca sa imi pastrez totusi numele ? va rog sa ma ajutati
pot face vreo cerere sau ce mai am de facut , odata ce s-a pronuntat divortul ?