avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea numelui din timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea numelui din timpul casatoriei

ieri am incheiat divortul la tribunal si totusi fostul soteste de acord sa imi pastrez numele din timpul casatoriei ... ce pot face acum ca sa imi pastrez totusi numele ? va rog sa ma ajutati

pot face vreo cerere sau ce mai am de facut , odata ce s-a pronuntat divortul ?
Cel mai recent răspuns: allexa22 , utilizator 16:26, 13 Februarie 2013
Daca s-a pronutat deja hotararea si nu ati cerut cu ocazia dezbaterilor pastrarea numelui, acum nu mai aveti ce sa faceti.Incercati eventual sa faceti apel dupa ce primiti hotararea de divort sau daca a fost prin acord trebuie sa o scoateti dvs de la judecatorie intrucat nu se comunica, dar in apel nu se pot formula cereri noi, insa este singura cale de a incerca sa obtineti pastrarea numelui.
Ar fi trebuit sa aveti capat de cerere separat de cel privind divortul pe aspectul pastrarii numelui. Cand sotii isi dadeau consimtamantul la desfacerea casatoriei, era intrebat d ecatre instanta sotul daca este de acord ca sotia sa pastreze numele. In acest sens instanta dispunea conform intelegerii partilor.

In lipsa unei astfel de solicitari si a consimtamantului expres al sotului, instanta va dispune revenirea la numele anterior, astfel ca in prezent nu mai aveti ce face, in opinia mea.
multumesc de raspuns ..... o sa merg la tribunal sa fac apel ...
cu toate ca nu a venit inca hotararea ... doar s-a pronuntat si s-a incheiat dosaru .dureaza pana primesc hotararea
Daca divortul a fost prin acord, nu primiti hotararea,trebuie dvs sa o scoateti de la arhva judecatoriei. De la pronuntarea sentinteti judecatorul are la dispozitie 30 de zile pentru a o redacta. Deci numai dupa ce va fi redactata o puteti scoate.
da in 30 de zile vine hotarerea si dupa ce vine aia pot face apel?
sau pot si pana atunci .....

multumesc

Alte discuții în legătură

Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)