avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate Elisacucu

Activitate Elisacucu

Cu mare interes deschid acest subiect in speranța sa pot obține sfaturi reale.
In Octombrie 2017 m-am angajat la o firma multinaționala proaspăt deschisă in România. Postul ocupat: responsabil proces (specificat in toate actele), urmând sa am in subordine o echipa vorbitoare de Limba X. In cadrul proiectului se mai afla alte 2 echipe vorbitoare de limbi diferite, Y și Z, fiecare având o alta persoana responsabila.
Realitatea a fost următoarea: fiind un proiect și o firma proaspăt înființate pe piața din Europa, a fost o lipsa totala de organizare, formare, comunicare. In cadrul proiectului am fost încă de la început singura persoana cu experiența și pregătire in domeniu, lucru care m-a poziționat la momentul acela in fata colegului de pe aceeași poziție. Menționez ca echipa Z nu a avut pana in Februarie un responsabil proces desemnat, preluând responsabilitatea eu și colegul meu. Sprijinul, îndrumarea și rezolvarea oricărei probleme din partea oricărei echipe le-am privit in mod egal, pornind de la ideea ca toți sunt intr-un domeniu nou și au nevoie de o perioada de învățare, practica și formare, care se poate extinde pana la 6 luni (calcul estimat din experiențele anterioare acestui loc de munca).
In Februarie echipele erau stabile, activitatea lor profesională reflecta deja câstiguri frumoase proiectului. Însă tot in aceasta luna s-a desemnat un responsabil proces pt la Z, dintre agenții din echipa. Acesta urmând pt o perioada de 3 luni sa aibă o funcție de proba.
Fiecare echipa și-a efectuat activitatea corespunzător atribuțiilor, responsabilii împărățind in ture, așa este proiectul, activitățile și problemele ivite zilnic.
La începutul lunii mai, conducerea a luat decizia desființării echipei X, automat închiderea contractelor de munca, neputând oferi alte joburi in cadrul firmei. Aceeași decizia mi-a fost înmânată, in aceeași zi cu restul echipei. Dintre toți am fost singura care am refuzat sa semnez, din mai multe motive: 1. Rolul meu in firma a fost mai mult decât necesar încă de la începutul proiectului, formând echipele și oferind multe informații care nu au fost prezentate in training. 2. Graba managerului de a ma forța sa semnez și a nu îmi oferi posibilitatea sa rămân in firma, mi-au pus semne de întrebare. 3. In aceeași zi aflasem ca sunt însărcinată și urma ca după program sa ma duc la doctor sa efectuez ecografie, pentru confirmare ca totul este Ok cu sarcina.
După refuzul meu de a pleca din firma, a doua zi, am prezentat toate actele care atesta sarcina, acestea au fost înregistrate corect la insistentele mele. In zilele care au urmat, managera m-a ignorat și m-a exclus din Întâlnirile care erau programate și la care in mod normal participam. Ulterior a continuat către colegi, sa nu mai apeleze la ajutorul meu, sa nu ma mai privească ca pe responsabil proces, repetând de fiecare data ca eu nu mai am echipa.
Repet, doar verbal, echipa mea era X, pt ca eu de la început am răspuns la orice întrebare și orice problema care privea cele 3 echipe.
Va rog sa îmi Spuneti dacă este vorba de abuz, discriminare, încălcarea drepturilor angajatului? Ce mai poate sa urmeze? Sarcina mea este de 10 saptamani, totul este in regula așa cum rezulta din analize.
Mulțumesc anticipat și sper ca am expus clar situația, cerându-mi scuze de “romanul” creat mai sus.
Buna ziua,

Va rog sa ma sfătuiți ce pași as putea face pentru a reclama funcționarea unui centru de colectare fier vechi/plastic/hârtie poziționat intre blocuri in sectorul 5. Menționez ca zona este liniștita, aerisita, blocuri de 4 etaje, spații de joaca pt copii, 2 biserici; iar acest loc de colectare deranjeaza din toate punctele de vedere. In zona vin tipuri de oameni cu fel de fel de obiecte colectate de pe străzi, ghene pentru a face un ban din vânzarea lor. De la etajul 2 am o "priveliște" de mi se face rau, cate mizerii zac unele peste altele, niciodată spațiul nu este gol, mereu locul pe care il au este acoperit de munți de gunoaie, ba mai depozitează si in spatele gardurilor.

Va rog sa imi spuneti unde sa ma adresez si pe cine pot chema pentru a le desființa acest punct de colectare.
Langa ei mereu se joaca copiii fotbal, se plimba cu bicicletele. Trotuarele nu ramân niciodată curate, chiar daca in zona se face zilnic curat, deoarece vin acești oameni sa aducă "produse" pt colectare, iar ce nu este primit, arunca pe langa blocuri, in grădini si pe străzi.
Da,am toate actele. Dar pt adoptie, schimbarea numelui si prima căsătorie si divortul sotului imi trebuie imputernicire :) fără astea nu pot sa le fac pe ale mele
Pe certificatul de naștere al copilului apar numele părinților, iar eu apar cu numele de după căsătorie.
Va multumesc pentru răspunsurile pe care mi le-ați dat pana acum

Aveți dreptate e vb de 2012, greșeală mea.

Am fost la primăria de care aparțin si am fost sincera, sperând ca toate informațiile le vor ajuta pe doamnele de acolo sa mă indrume cum sa fac sa rezolv mai repede. Așa ca le-am întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă nu le spuneam de adoptie si căsătorie... Mi s-a răspuns ca tot se afla pentru ca se fac investigatii si mi se respingea dosarul. Sa mă duc iar in speranța ca nu își amintesc de fata mea si sa fac pe proasta?

Pana am obținut toate actele din SUA si din Austria, apostile, stampila, traduceri etc ca am si uitat cate ne lipseau, au trecut cred ca 2 luni. Așa ca in Octombrie soțul l-a rugat pe un prieten de-al lui (procuror) sa se ocupe dansul de actele noastre fiind oarecum in domeniu. Ne gândeam ca totul s-ar fi miscat mai repede. Acesta de fiecare data cand il întrebăm cand este gata cu actele, imi răspundea ca încă puțin, sapt viitoare, pana de Crăciun... Între timp soțul s-a răzgândit si mi-a zis ca i-a cerut actele, iar acesta i-a retras dosarul cand mai era nevoie de niște semnături.

Ulterior am fost la primărie si am întrebat angajatele dacă își amintesc ceva de acel dosar si ce număr are. Nimic...dosarul nu a fost acolo. Nici in bucuresti, nici la locul de naștere al sotului.

Inca încerc sa iau legătura cu acest prieten sa știu dacă nu a depus dosarul din lipsa de timp sau la indrumarea sotului.
Certificatul de căsătorie nu a fost transcris.
Soțul are o situație aparte. La 17 ani a plecat din tara in Austria, acolo a fost adoptat, schimbandu-si numele. La 26 de ani a ajuns in SUA, unde si-a schimbat numele cu cel de la naștere. S-a căsătorit si a divortat tot in SUA. Niciuna din acestea nu au fost înregistrate in România.
Știu ca le pot face eu dacă am imputernicire de la el, insa nu e dispus sa mi-o dea. De teama ca odată castigata cetatenia româna de către copil eu as putea divorta de el (nu neaparat in viitorul apropiat) si as cere beneficii financiare mult mai mari decât statul american mi le-ar acorda.
Dacă ies cu copilul din tara, cand ar mai putea intra in România? Tinand cont ca are 8 luni de cand a intrat in tara. Timp in care am încercat sa facem actele, insa tatăl copilului mă ducea cu vorba si imi dau seama ca doar m-a mintit.
Alta modalitate de a obține transcrierea certificatului de naștere a copilului nu exista? Oare repatrierea copilului se poate face in acest caz?
Știu aceste lucruri, insa cine imi poate elibera CNP pt copil?
Copilul fiind cetatean roman are drepturi la alocatie, servicii medicale, vaccinuri, scolarizare. Fără acest CNP cum le pot obține?
Plus ca la aeroport la intrarea in tara mi s-a spus ca el este turist in România si are dreptul la o sedere de 90 de zile maxim, altfel este ilegal si poate fi amendat. Acum dacă ies din tara, ce urmări vor fi pt ca am depășit cu mult aceste 90 de zile?
Buna ziua,
Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am întors cu copilul in tara si de atunci încerc sa ii obțin acte românești. Tatăl lui a fost si el in tara câteva luni, a încercat mai mult sau mai puțin sa mă ajute sa transcriem căsătoria noastră in România si certificatul de naștere al copilului. Insa acum o luna s-a răzgândit, copilul trebuie sa rămână doar cetatean american pentru ca tatăl are mai multe beneficii astfel.
Ce alta modalitate ar fi sa imi pot face copilul cetatean roman, pentru ca apoi sa plec pentru un an iar in SUA?