avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate sbpackard170

Activitate sbpackard170

raluk0207 a scris:

Cand va deceda unul dintre dvs si se va pune problema dezbaterii moștenirii, eu va recomand sa va adresați instanței și cu această ocazie să solicitați partajul și atribuirea integrală a imobilului în lotul sotului supraviețuitor.
În atare situație, soțul va trebui să îi achite fiului o sulta si va deveni unicul proprietar al imobilului, putând să dispună de acesta, cum dorește.

El va avea dreptul la 3/4 din bunuri, alte bunuri în afara de casa nu avem.
În această situație sulta va fi imposibil de acoperit, casa fiind mare.
Mă gândesc să trecem casa pe o firmă in care soția este unic asociat și dacă va supraviețui ea atunci nu mai poate fi tulburată.
Sau ce altceva am putea face cât suntem amândoi în viața?
Bună ziua,
Suntem doi pensionari, soț și soție și printre bunurile noastre avem o casă în care locuim.
Unicul nostru fiu manifesta probleme de comportament îngrijorătoare fată de noi și ne gândim la următoarea situație
În momentul decesului unuia dintre noi fiul nostru va veni la succesiune pe casa împreună cu soțul supraviețuitor și de aici încep problemele .
Cum ne putem proteja, astfel că soțul supraviețuitor să nu fie tulburat de posesia casei in raport cu fiul nostru, să o poată înstrăina etc ?
Multumim
Am urmaroarea rugaminte:
A venituri din asigurari in 2018 si totodata am cumparat o casa de locuit, in acelasi an.
Pot trece la cheltuieli pretul casei in Declaratia 212 ? (La calculul impozitului datorat).

Multumesc,
Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:

In cadrul unui proiect start up, daca salariatii angajati vor pleca in concediu fara plata aprox. 3 luni/an, se incalca regulile ?
(iau in calcul o astfel de situatie intrucat activitatea de productie sucuri din legume fructe este sezoniera).
Multumesc,
Răspuns la discuția Tichete de vacanta
Din 1 decembrie 2017 pana la sfarsitul anului scolar (iunie 2018)
Cu deosebit respect, as dori si eu lamurire in urmatoarea situatie:
Sunt pensionara si am lucrat in sistemul de plata cu ora, invatatoare, contract de munca pe perioada determinata un an.
am dreptul la tichete de vacanta?

Multumesc,
Discuție Amenda rovineta
Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Am primit amenda pentru ca masina pe care o am in proprietate a circulat fara rovineta la data de 15.05.2018, ora 10,18.
In ziua aceea, la ora aceea eu eram la ore (sunt invatatoare) si pot proba acest lucru cu adeverinta de la scoala.
Evident ca alta persoana mergea cu masina mea in situatia aceea.
Amenda a venit pe numele meu.
Am ceva sanse daca voi contesta amenda?
Mentionez ca procesul verbal a venit prin posta, semnat de catre agentul constatator.
Va multumesc mult,
Răspuns la discuția Refuz inmatriculare auto
Poate ma ajutati cu un sfat bun,

Multumesc,
Un sfat bun ?
Stimata Doamna, va multumesc pentru atentia acordata.
Revin cu precizarea ca pe baza contractului de v-c am inscris masina la fisc in evidente pe numele meu, dar nu am continuat sa o si inmatriculez pe numele meu deoarece ar fi trebuit sa platesc taxa de inmatriculare(cat valoarea masinii).
Deci certificatul de inmatriculare a ramas pe numele vechiului proprietar si numai acesta ar putea cere radierea, sau sa-mi dea o procura sa o pot radia eu, dar nu pot comunica cu el in nici un fel, e un excroc.

Ce pot sa fac ?

Inca odata multumiri !