avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuz inmatriculare auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuz inmatriculare auto

Am cumparat in 2012 un Opel Vectra de la cineva din Braila, contract v-c in regula.
Omul m-a pacalit, recuperase taxa auto, eu nu eram informat despre acest lucru.
Nu am inmatriculat masina pe numele meu, deoarece trebuia achitata o taxa enorma.
Sta si acum degeaba in curte. as vrea sa o radiez, sa scap de impozit, dar nu pot face eu acest lucru pt. ca talonul a ramas pe numele vechiului proprietar.
El nu vrea sa discute cu mine, macar sa-mi dea o procura sa radiez masina si nu am ce face, sa scap de impozitul acesta.
Ma ajutati cu un sfat?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 20:32, 10 Februarie 2018
Sa clarificam situatia
Initial afirmati
Nu am inmatriculat masina pe numele meu, deoarece trebuia achitata o taxa enorma.

Ulterior reveniti cu precizarea
sa-mi dea o procura sa radiez masina si nu am ce face, sa scap de impozitul acesta.

Daca nu ati inmatriculat vehiculul pe numele dv ,nici nu aveti de achitat impozit auto dar nici nu puteti sa radiati auto din evidente pentru ca nu figurati drept proprietarul acestuia
Stimata Doamna, va multumesc pentru atentia acordata.
Revin cu precizarea ca pe baza contractului de v-c am inscris masina la fisc in evidente pe numele meu, dar nu am continuat sa o si inmatriculez pe numele meu deoarece ar fi trebuit sa platesc taxa de inmatriculare(cat valoarea masinii).
Deci certificatul de inmatriculare a ramas pe numele vechiului proprietar si numai acesta ar putea cere radierea, sau sa-mi dea o procura sa o pot radia eu, dar nu pot comunica cu el in nici un fel, e un excroc.

Ce pot sa fac ?

Inca odata multumiri !
Un sfat bun ?
Poate ma ajutati cu un sfat bun,

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Este posibila radierea unei masini din 1982 (30 ani) ,inscrisa doar la taxe si impozite?( ea fiind dusa la centru de metale vechi cu ceva timp in urma, neavand dovada) DGBogdan88 DGBogdan88 In anul 2007 m-am mutat din sectorul 2 al Capitalei, in sectorul 5, lasand inscrise pe acea adresa 2 masini( inscrise pe numele tatalui meu).In 2010 ,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Instrainare masina fara acte conforme viorel 33 viorel 33 Buna ziua. Acum 15 ani cumnatul meu si-a vandut masina incheind un\"act\" pe o foaie de hartie, propietara in acte fiind sora mea plecata din tara la vremea ... (vezi toată discuția)