La cca 3 luni de la retragerea terenului din asociatia agricola,in feb 2013, am depus o cerere pentru recuperarea partilor sociale,cf. art.34 din legea 36/91,cu nr de inregistrare si am trimis si prin posta o cerere,cu confirmare de primire; a trecut un an si sintem " plimbati"; sintem mai multi in situatia asta; in 23 de ani,s-a crescut si modernizat baza materiala,s-au folosit eficient " beneficiile" ,adica vile,masini,piscine; foarte bine,dar,obligatia cf legii de a returna celor care pleaca,partile sociale actualizate? Cunoasteti cazuri similare? Stiti vreo solutie de a rezolva aceasta problema? Sigur,suma e mica,4000-5000 ron, cam cit 3 pensii de-ale mele ,in alti ani s-au dat aceste drepturi,dar e o chestiune de principiu: pai daca e lege......? Avocat,judecatorie,alceva?
Multumesc frumos pentru orice sfat!
Multumesc,cred ca o sa fac un contract de vinzare cumparare,sa radiez masina de la financiar si sa circule cu ea asa.
Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis:
Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la financiar si din circulatie.
Un amic de-al meu,care si-a pierdut Dacia lui intr-un accident,ar vrea sa mai foloseasca Dacia mea,vreo 3-4 ani ,mai mult la tara.
Daca ii dau actele si masina ,sa circule cu masina pe numele meu,orice amenda sau incident,accident eventual,vin la mine,ca eu sint proprietarul.
S-o inmatriculeze pe numele leui,e mai mare daraua decit ocaua: masina valoreaza400-500 eur iar inmatricularea,cca. 400 eur.
Exista vreo modalitate de a-i face o procura sa circule el cu masina mea si sa suporte toate cheltuielile si eventualele consecinte ale unei abateri de la regulile de circulatie? Pentru ca altfel,prieten-prieten,frate-frate,dar eu raspund de orice " eveniment " in care ar fi implicata masina.
Multumesc pentru solutii!
Totusi,nu e rezolvarea pe care o doresc: pentru ca omul sa-si poata inscrie in circulatie masina pe numele lui,trebuie sa plateasca timbrul de mediu,vreo 350 eur,ori masina costa cam 300 eur.
Multumesc pentru solutie!
Pentru ca mi-am cumparat o Dacia Solenta,vreau sa scap de batrina Dacia 1310 din 1996 ; m-am gindit s-o casez,radiez,s-o instrainez; un bun amic,ar dori sa i-o dau lui,sa circule cu ea inca 4-5 ani,pt ca el si-a pierdut masina intr-un accident; o instrainare prin vinzare ar costa de 2-3 ori valoarea masinii; el ar vrea sa-i dau actele si masina,sa-mi dea o suma de bani si sa circule asa; eu vreau sa scap de masina definitiv;; cum ma sfatuiti sa procedez,ca eu sa nu mai am grija masinii iar el sa poata circula ( suportind toate cheltuielile de impozit,RCA,taxa de drum,ITP) ,pina cind in final o s-o casam definitiv? Va multumesc pentru sfaturi!
Am mostenit un teren agricol de 4 ha,care era intr-o asociatie agricola formata pe bazele fostului CAP; am retras acest teren din asociatie in sept.2012 si am solicitat restituirea partilor sociale actualizate care mi se cuvin,cf art 34 din legea 36/91 dar presedintele asociatiei amina sub diverse motive avizarea cererii mele;cum trebuie sa procedez in continuare? Multumesc frumos!