avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate deliadaniu

Activitate deliadaniu

Sunt de aceeasi parere cu @mediatorsm, avand in vedere in primul rand avantajul de timp.
Pana solutionati in instanta, cu siguranta se vor acumula datorii si mai mari. Prin mediere puteti solutiona intr-o sedinta, doua; in instanta va dura cu siguranta. Mult succes!
Dupa ce alegeti mediatorul, va trebui sa semnati cu acesta un contract de pregatire a medierii si sa ii furnizati toate datele partilor pe care trebuie sa le chemati la procedura. Acesta va transmite invitatia - electronic si prin curier. Eu ii contactez si telefonic, sau chiar ma deplasez la sediul partii respective pentru a da toate informatiile necesare.
Ulterior, inainte de inceperea procedurii propriu-zise, se va semna contractul de mediere cu toate partile. Fara un astfel de contract, medierea nu poate avea loc. Semnarea unui astfel de contract de mediere va suspenda - dar nu mai mult de 3 luni - si orice executare inceputa.
Dupa fiecare sesiune de mediere, se va semna un proces verbal - care atesta prezenta partilor, iar la finalizarea discutiilor se va semna un Acord de Mediere. Acesta va contine solutiile la care partile au ajuns si conditiile de indeplinire a acestora.
Va doresc mult succes si sunt sigura ca prin aceasta procedura veti solutiona rapid si elegant intreaga situatie!
Buna ziua! Imi pare rau sa va spun ca nu sunteti prima persoana care se loveste de aceste bariere de comunicare cu institutiile financiare. O alternativa la instanta si o modalitate mult mai rapida de solutionare amiabila a situatiei Dvs o reprezinta si medierea. Astfel puteti demara o procedura de mediere si invitati la discutie directa reprezentantii firmei de colectare creante. Veti avea o solutionare nu in 1-2 ani, ci in maxim 3 uni. Plus ca toate discutiile vor ramane confidentiale. Mult succes!
Spuneam cum se intampla in Romania cu Acordul. Bineinteles trebuie abordata situatia conform legislatiei tarii respective. Insa, in momentul in care totul este trecut negru pe alb si decis de comun acord de parti, in Romania, Franta sau Germania, macar exista un document care atesta cele sustinute de parti. Momentan, nu exista decat niste extrase bancare. Asa cum spuneam, mult succes!
Răspuns la discuția infidelitate- dovezi divort
Divortul se poate decide la Ofiterul Starii Civile, dar se presupune ca sotii nu au si un partaj al bunurilor comune si nici copii. La notar se poate merge pentru desfacerea casatoriei, doar daca sotii sunt decisi in privinta divortului pe toate aspectele, urmand sa semneze doar actele.
La mediator toate neintelegerile se pot concilia cu respectarea drepturilor dar si a intereselor celor doi soti, Acordul urmand a se oficializa juridic. Prin mediere se pot decide: partajul bunurilor comune, numele pe care fiecare sot il va purta dupa desfacerea casatoriei, domiciliul copiilor daca exista, alocatia de crestere si educatie a copiilor, si orice alte aspecte pe care sotii doresc sa le lamureasca. Singurul caz in care mediatorul isi pierde neutralitatea este in cazul copiilor, cand trebuie sa apere interesul suprem al acestora. Cu riscul de a ma repeta, medierea este solutia cea mai buna in cazul in care intre soti exista neintelegeri cu privire la aspectele mentionate mai sus. Totul se va discuta in deplina confindetialitate, fara a avea asistenta din sala de judecata si fara sa-i judece nimeni.
In cazul in care totul este stabilit - desi de multe ori sotii spun asta si la momentul semnarii documentelor apar alte discutii, se poate opta la una din celelalte doua variante.
Răspuns la discuția infidelitate- dovezi divort
Buna ziua!
In cazul in care sotia nu este de acord cu divortul, dar nu doriti totusi expunerea aspectelor interne casniciei, puteti apela si la un mediator, unde puteti decide si partajul bunurilor comune. Intr-o mediere totul ramane confidential si astfel nu afla nimeni problemele Dvs reale. Asa cum spuneau anterior si colegii, comunicarea este cheia. Mult succes!
Buna ziua! Din cate stiu atat in Franta, cat si in Germania este cunoscuta procedura de mediere. Puteti apela la un mediator, semnati un Acord de mediere cu dansa si in acela mentionati suma pe care ati agreat-o de comun acord cat si modalitatea de restituire a acesteia. In Romania, un astfel de Acord poate fi investit ca titlu executoriu si va ajuta foarte mult in cazul in care oricare dintre parti nu respecta cele asumate. Mult succes si mai multa incredere si optimism va doresc!
Asa este, v-au pasat executorului, din pacate. Discutati deschis cu acesta. Nu va decide singur, intrucat nu este proprietar pe creanta respectiva. Il puteti intreba si daca prin mediere puteti discuta direct cu cei care iau decizia finala. Succes!
Buna seara! Puteti incerca si la un mediator. Sunt multe astfel de cazuri, unde sotii au picat de acord prin mediere asupra tuturor aspectelor, inclusiv la partaj. Medierea este confidentiala si aveti si sansa de a afla de ce nu vrea sotia dvs divortul avand in vedere situatia descrisa de dvs. Este posibil ca pentru partaj sa va intalniti de mai multe ori dar cu siguranta nu va dura la fel de mult ca in instanta si nu veti avea nevoie nici de martori. Veti ajunge la o solutie dorita si de dvs si de sotie. Mult succes!
in oricare caz, la un mediator trebuie sa ajungeti, pentru efectuarea procedurii de informare - unde trebuie sa fie prezente ambele parti. In cazul in care restantierii refuza, Dvs veti putea face dovada in instanta cu procesul verbal de informare, la depunerea dosarului, ca Dvs ati facut toate demersurile pentru solutionarea amiabila a diferendului.
Cu toate acestea, chiar daca nu toti restantierii vor raspunde invitatiei, aveti sansa ca mare parte din ei sa se prezinte si la mediere sa aveti astfel avantajul de a solutiona rapid problemele cu o parte din ei. Mult succes!