avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale - dosar executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale - dosar executare

Buna ziua,

In 2007 am facut un credit pentru nevoi personale. Vreo doi ani nu am mai platit ratele (nu a fost rea vointa), si dosarul meu a fost dat unui executor bancar, apoi unui executor judecatoresc. Din 2011 am inceput din nou sa platesc (poprire pe salariu + sume pe care le virez personal in contul executorului). Acum nelamurirea mea este urmatoarea: nici cei de la banca, nici executorul nu-mi spun suma ce o am de platit pentru a termina de tot cu creditul. Cine ar trebui sa stie exact suma?
Cand sun la banca imi zic ca ei nu ma pot ajuta, executorul stie exact ce suma trebuie sa virez.... cand sun la executor imi zice ca nu are actualizarea de la banca....eu ce fac? Sunt pasata dintr-o parte in alta...si dobanda mea creste. Plus ca mai e ceva interesant: banii ce-i virez eu stau in contul executorului vreo luna (asa mi s-a zis, nu mai stiu daca de cei de la banca sau de la cabinetul executorului).
Eu am vorbit la telefon cu secretara executorului si i-am dat exemplul ca maine vreau sa virez restul creditului pentru a termina si mi-a zis ca nu poate sa-mi zica suma. Cine ar trebui sa o stie? La cine as putea apela? As putea face o plangere undeva? E bataie de joc ca eu sa virez 3000 de lei si acestia sa stea in contul executorului nu stiu cate zile in loc sa stinga din datorie pentru a nu mai creste dobanda. (ex: in 6 luni in care nu am achitat nici un ban pentru ca am ramas fara job, am de platit dobanda inca 2000 lei #-o ).

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: deliadaniu , utilizator 20:06, 20 Mai 2013
informatia trebuie sa va parvina de la executor. faceti o solicitare in scris executorului
Si e normal ca banii virati in contul executorului sa stea aici zile bune? Ar trebui sa cer virarea in contul bancii imediat cum fac eu plata?
Doamna,

faceti o cerere in scris catre executor ca sa va comunice debitul pe care il mai aveti. Daca nu va rspunde, faceti contestatie la titlu , deoarece vi se cere o suma ( cea trecuta initial in adresa de poprire ) mai mare decat creanta bancii.
Succes,
Buna ziua!
Conform procedurilor de executare, sumele achitate catre executor sunt intr-adevar blocate pentru o anumita perioada. Incercati sa luati legatura cu cineva direct de la banca, eventual directorul departamentului juridic si comunicati direct cu acesta.
Solicitati, in acelasi timp si situatia creditului Dvs la momentul respectiv si comunicati-le ceea ce doriti sa faceti in continuare.
Din experienta medierilor pe cazuri similare, clientii au incheiat acorduri cu bancile pe esalonarea datoriilor, unele dintre institutiile bancare chiar reducand dobanzile penalizatoare.
Mult succes!
Multumesc pentru raspunsuri :)

Daca reusesc sa discut direct cu directorul departamentului juridic as putea cere esalonarea datoriei chiar daca dosarul meu e la un executor judecatoresc?

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita alecsas alecsas 1.am primit o somatie de executare pe data de 15.02.2013,in care mi-se cere sa platesc peste o zi suma.intrebarea este care este perioada in care in care pot ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu si desfacere contract de munca ContSters303048 ContSters303048 buna ziua am un credit la care sunt restanta,m-am trezit ca mi s-a oprit tot salariu fara o hotarire judecatoreasca ,cind m-am dus sa cer explicatii dl ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru cota parte succesiune nicola6 nicola6 Am facut un partaj succesoral intre mine-sotul supravietuitor si surorile sotiei. Mi s-a comunicat ca am de platit celor 2 cate 15000 lei. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)