avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea1990

Activitate Mircea1990

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua


Aș dori o opinie din partea contabililor și nu numai cu privire la următorul aspect:

- formularul de bilanț semestrial de anul acesta cuprinde, în secțiunea datelor informative, credite externe pe termen scurt, respectiv credite externe pe termen lung. Nu văd nicăieri elementele de credite interne. Formularele anilor precedenți cuprindeau și pe acestea.
Care este explicația? Este o eroare a ANAF-ului, sau este o noutate pe care nu am aflat-o încă?


Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Puteți să îmi răspundeți dacă mai este valabilă condiționarea eligibilității finanțării culturii de „Flori și plante ornamentale cultivate în spații protejate”, de limitarea SO-ului aferent acestor culturi la maxim 25%, restul de 75% trebuind să reprezinte alte culturi agricole și pomicole? În vechea linie de finanțare exista această condiționare. Vă rog să îmi spuneți dacă pentru prezenta măsură 4.1 mai există această regulă, și dacă da, vă rog să îmi indicați sursa.
Vă mulțumesc foarte mult în anticipație!
Discuție Întrebare
Bună ziua!
Mă scuzați dacă am postat în categoria greșită. Întrebarea mea este următoarea:
- avem un proiect în cadrul cărora se vor desfășura lucrări de renovare.
Vreau să aflu care sunt criteriile care ne fac „pasibili” de obligativitatea de a întocmi Proiect Tehnic, Autorizație de construire, de a angaja un diriginte de șantier, solicita emiterea de diverse documentatii sau alte demersuri și cheltuieli ce, în mod normal, survin în cazul construcțiilor? situație ce schimbă datele problemei privind pragul cheltuielilor cu renovarea (După cum știm, dacă costurile asociate acestor lucrări depășesc pragul de 100.000 EUR, achizițiile se vor face obligatoriu prin procedura de achiziție publică.)
Care este (sunt) actul normativ ce cuprind astfel de criterii tehnico-administrative?

Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Depunere d205
Vă mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Depunere d205
Este vorba, mai exact, de niște indemnizații pentru conducerea sindicatului, care în 2014 nu s-au mai acordat, de nici o culoare. Persoanele nu au fost revocate, iar numirile lor nu știu dacă presupun niște drepturi obilgatorii și periodice (dar pot afla). În 2013, li s-au acordat indemnizații, când și când. Deci răspunsul dumneavoastră mi se aplică și în cazul meu, particularizat astfel? Vă rog, răspundeți încă o dată. Vă mulțumesc!

PS:știu că nu are legătură cu venituri încasate, m-am exprimat deficitar.
Discuție Depunere d205
Bună ziua!
Știu că este weekend, dar mă gândeam că poate se găsesc pasionați care accesează forumul și în această perioadă. Întrebarea mea este:

Pentru o entitate fără scop patrimonial, care în 2014 nu a avut nici un fel de venituri, se mai depune declarația 205? Se depune cu datele persoanei, completat cu baza și impozit 0? Că din formularea legii reiese că declarația se depune pentru venituri, fără nici o referire la lipsa veniturilor.
Vă mulțumesc din suflet, dacă îmi răspundeți careva în timp util !
Buna ziua!
Am nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate documentat legal:

Daca un angajat a fost concediat pentru motive care nu tin de persoana acestuia, iar prima zi din care nu mai este angajat este 6 mai (prima zi dupa incheierea preavizului) pana la ce luna trebuie sa fie lichidate drepturile salariale catre el la aceasta data (6mai)? Pana la luna martie inclusiv, sau trebuie calculate anticipat si platite si salariile pentru luna aprilie, mai+concedii neefectuate? Poate firma sa dispuna de termenul cuvenit de 25 mai pentru d112 aprilie? Facand abstractie de posibilitatea avansurilor...
Va multumesc!
Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma cu profil de activitate in constructii concediaza unul din angajatii ei pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Presupunem, in consecinta, ca angajatul care urmeaza sa fie concediat beneficiaza de preavizul de 20 zile.
In fine, presupunem ca angajatul respectiv mai are dreptul la un numar important de zile de concediu (calculate proportional cu perioada lucrata pana la finele preavizului), inclusiv zile de concediu din anul anterior (la care are dreptul, dat fiind specificul activitatii firmei).
In eventualitatea in care respectivul salariat nu intentioneaza sa isi efectueze concediul restant in timpul preavizului, este obligata firma sa calculeze si sa i le adauge la ultimul salariu, sau il poate constrange legal sa si le efectueze, in caz contrar urmand ca sa-si piarda dreptul asupra acelor zile de CO neefectuate?
Va multumesc anticipat!

(indiciu: firma nu si-a reinnoit contractele colective de munca cu sindicatele, din cate am auzit)
Răspuns la discuția Declaratii si rectificative
Sa zicem ca e vorba de momentane probleme tehnice cu generarea xml-ului direct din programul de salarizare. Presupun ca fisierul pdf se completeaza exclusiv manual, deci nu presupune incarcarea unui fisier xml extern. Dat fiind faptul ca pentru luna x depun o declaratie 112 versiunea PDF, o eventuala rectificativa generata direct din programul de salarizare la aceeasi luna x este posibila? Deci nu la softul J e problema, ci din programul nostru... Din raspunsul dumneavoastra am inteles ca se poate. Poate am fost mai clar. Va multumesc!
Buna ziua!
Poate e o intrebare stupida, dar totusi am s-o pun:
- in conditiile in care, in mod normal, pentru a depune declaratia lunara 112 firma noastra foloseste softul j asociat fisierului dukintegrator oferit de ANAF, putem depune o declaratie de tip A (fisier PDF), iar eventuale rectificative sa fie realizate in continuare cu softul Java?
Va multumesc anticipat!