Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma cu profil de activitate in constructii concediaza unul din angajatii ei pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Presupunem, in consecinta, ca angajatul care urmeaza sa fie concediat beneficiaza de preavizul de 20 zile.
In fine, presupunem ca angajatul respectiv mai are dreptul la un numar important de zile de concediu (calculate proportional cu perioada lucrata pana la finele preavizului), inclusiv zile de concediu din anul anterior (la care are dreptul, dat fiind specificul activitatii firmei).
In eventualitatea in care respectivul salariat nu intentioneaza sa isi efectueze concediul restant in timpul preavizului, este obligata firma sa calculeze si sa i le adauge la ultimul salariu, sau il poate constrange legal sa si le efectueze, in caz contrar urmand ca sa-si piarda dreptul asupra acelor zile de CO neefectuate?
Va multumesc anticipat!
(indiciu: firma nu si-a reinnoit contractele colective de munca cu sindicatele, din cate am auzit)
Angajatorul nu poate obliga salariatul ca acesta sa efectueze concediul de odihna in perioada de preaviz, insa este obligata ca la incetarea CIM sa achite integral aceste drepturi salariale.
Preaviz si c.o.
Viovas
Buna ziua.
Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)