multumesc frumos ,m-am linistit
Buna seara.
VA rog ajutati-ma cu un raspuns...
Cand bunicul din partea tatalui a murit, s-a facur succesiunea, iar tatal meu pt partea de mostenire care-i revenea a fost despagubit.Tatal meu a murit acum cativa ani iar anul trecut a murit si bunica.Acum fratele tatalui vrea sa faca mostenirea sau succesiunea dupa moartea mamei lui(alti frati nu mai sunt). Am vorbit cu el si mi-a spus ca pe mine si pe fratele meu nu ne va da la o parte daca avem ceva pretentii, dar el si familia lui nu sunt oameni bogati si noi (eu si fratele vrem sa renuntam fara despagubire), dar problema este ca mama a auzit ca ea ar avea dreptul la o parte din averea lor. Eu asta nu inteleg , de ce sa aiba ea drept acolo, avand in vedere ca tata a murit, nu noi suntem cei mai apropiati de fratele tatalui? Pb este ca mama nu vrea sa renunte, deci cine ar avea drept la mostenire? Sper ca m-am facut inteleasa , caci nu sunt familiarizata cu termenii juridici, si nici nu m-a interesat vreodata pamanturile....
Multumesc din suflet si astept raspuns,
O seara buna
Am fost primita inapoi pe un post echivalent,chiar daca este 12 norma.problema este ca a venit ziua de salariu si am vazut ca pe stat sunt incadrada cu gradul 3 (dupa cum era incadrata pers de dinainte) si nu cu gradul 2 ( cum eram eu). Asa se fac acum reicadrarile, conform postului si experientei pers ce a ocupat postulanterior? Multumesc mult
Buna seara. Am si eu o nelamurire...
Am revenit la servici dupa 2 ani de conc crestere copil. Intre timp postul meu a fost restructurat.mentionez ca sunt angajata pe post de contabil la o scoala, am studii superioare si sunt pe gradul II . Dupa ceva discutii cu inspectoratul m-au reincadrat pe un post cu jumatate de norma, administrator financiar patrimoniu.Problema este ca cea care a fost inaintea mea era angajata tot cu jumatate de norma dar pe gradul III, si mi s-a comunicat ca si eu voi trece tot pe gradul III, si sa fiu multumita ca pers respectiva avea studii superioare. Pai....daca n-ar fi avut......
Cica este o lege in acest sens, dar in cazul asta e o lege tampita.Adica postul vine direct cu studii superioare si anumite grade? In cazul asta sa ne angajam toti in locul celor cu functii si grade superioare. Adk unul munceste pt diplome si altul profita?
Multumesc.
Multumesc mult pt raspunsuri.Cu cat timp inainte tb sa fac cererea pt reluarea acivitatii?Normarea de personal se face la 1 oct. si atunci vor da posturi vacante, dar daca eu nu fac cerere atunci ci cu o luna mai tarziu, se mai poate restructura postul? Pb a fost intre postul meu si cel al secretarei. Mentionez ca la scoala unde lucrez sunt 2 posturi de contabil( contabil sef si contabil) si 2 de secretar (secretar sef si secretar), eu fiind angajata in post de contabil. La scoli posturi sunt in functie de nr de elevi, si cum elevii sunt din ce in ce mai putini s-a propus reducerea posturilor. Problema este ca atunci cand nr de elevi scade, secretarul ( nu secretarul sef), nu mai are atat de munca, in schimb lucrarile la contabilitate raman aceleasi. In fine, se pare ca am fost sacrificata eu, caci nu am fost acolo sa ma apar, dar daca legea imi permite in vreun fel, o sa dau din coate, caci in ziua de azi greu iti mai gasesti un loc de munac.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata.
Multumesc inco o data pt raspunsuri. Multa sanatate.
Buna ziua. Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani.Pe 10 nov.2013, baietelul implineste doi ani. Tocmai m-au anuntat verbal de la servici ca s-a restructurat postul si ca pot beneficia de somaj numai daca revin la serv pe 1.10.2013 deoarece normarile de personal se fac cu acea data. Mentionez ca sunt angajata in sistemul bugetar la o scoala gimnaziala. Stiam ca in aceste cazuri angajatorul trebuie sa plateasca si ceva salarii compensatorii, dar nu stiu daca si in domeniul bugetar . intrebarea mea este , mi se poate desface contractul de munca daca sunt in concediu crestere copil? Va rog mult un raspuns. Multumesc