avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare

Buna seara. Am si eu o nelamurire...
Am revenit la servici dupa 2 ani de conc crestere copil. Intre timp postul meu a fost restructurat.mentionez ca sunt angajata pe post de contabil la o scoala, am studii superioare si sunt pe gradul II . Dupa ceva discutii cu inspectoratul m-au reincadrat pe un post cu jumatate de norma, administrator financiar patrimoniu.Problema este ca cea care a fost inaintea mea era angajata tot cu jumatate de norma dar pe gradul III, si mi s-a comunicat ca si eu voi trece tot pe gradul III, si sa fiu multumita ca pers respectiva avea studii superioare. Pai....daca n-ar fi avut......
Cica este o lege in acest sens, dar in cazul asta e o lege tampita.Adica postul vine direct cu studii superioare si anumite grade? In cazul asta sa ne angajam toti in locul celor cu functii si grade superioare. Adk unul munceste pt diplome si altul profita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:17, 2 Decembrie 2013
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Am fost primita inapoi pe un post echivalent,chiar daca este 12 norma.problema este ca a venit ziua de salariu si am vazut ca pe stat sunt incadrada cu gradul 3 (dupa cum era incadrata pers de dinainte) si nu cu gradul 2 ( cum eram eu). Asa se fac acum reicadrarile, conform postului si experientei pers ce a ocupat postulanterior? Multumesc mult
Sectorul bugetar :
Pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie.

Post echivalent nu inseamna ca functia respectiva trebuie sa aiba o salarizare mai mica.
Nu stiu ce norma sta la baza, dar administratorii de patrimoniu au fost incadrati pe gradul III, insa promoveaza rapid. Postul de administrator financiar este introdus prin L. 1/2011, deci nu avea cum sa fie direct gr.II. In plus, au si spor de conducere, indiferent de grad.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 ore Zsanna1 Zsanna1 Sunt angajata cu 4 ore, care este salariul minim brut pe care trebuie sa-l primesc din Ianuarie 2019? ( am studii superioare) (vezi toată discuția)
Conditii revenire serviciu dupa concediu crestere copil Helena15 Helena15 Buna ziua. Sunt o mamica care a stat in concediu crestere copil 2 ani (de fapt trebuie sa incep serviciu in data de 26.04.2014 deoarece dupa noile ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mă poate concedia când mă întorc din concediu de creștere copil? Miamiamia Miamiamia Buna ziua, incepand cu 1 octombrie am depus cerere sa ma intorc la serviciu din crestere copil, copilul are 1 am si 8 luni. Angajatorul imi spune ca mi-a ... (vezi toată discuția)