avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate petre1981

Activitate petre1981

Care este limita pentru plata cash între persoane juridice (între SRL și PFA) ??
Pentru codul caen 4939 pe ce program este eligibil să obțin fonduri nerambursabile pentru achiziția de mașini electrice sau hybrid ??
Am cumpărat 0,50 ha teren arabil în anul 2005 cu chitanță de mână de la o persoană care și el cumpărase acel teren tot cu chitanță de mână. Este pe ROL la primărie pe numele meu și din 2005 am plătit impozitul pentru acest teren. Pot face acte pe acest teren ?? Care sunt pașii și cât ar costa ?? Mulțumesc !
Pentru a beneficia de o bursă de 1200 lei/lună x 9 luni cât timp se face școala de mecanic de locomotivă trebuie să nu realizez venituri. Ca să fac Uber-Bolt în această perioadă ce tip de colaborare se poate cu o firmă autorizată pentru transport alternativ să nu îmi apară venituri ? Contract de voluntariat ? Contract de colaborare ? Există vreo variantă să pot primi bursa dar să și muncesc în același timp ? Mulțumesc !
Vă rog să îmi ziceți în ce lege/articol găsesc, contabila mea zice că, salariații în concediu fără plată, nu sunt luați în calcul. Mă interesează să plătesc impozit pe venit 1% și doresc să știu ce variante sunt?
Dacă 1 angajat cu contract de muncă de 4h/zi intră în concediu fără plată , și mai rămân activi 2 angajați cu contract pe 2h/zi , voi plăti impozit pe venit 3% , sau se aduna și cel întrat în fără plată și cumulat fac 8h și voi plăti în continuare 1% impozit pe venit?? Mulțumesc anticipat!
Doresc să le adaug de acum la vechime, ca să obțin mai repede următoarea gradație. Cum să procedez? De unde obțin, adeverință care atestă această vechime să o duc la serviciu să îmi adauge la vechime?
Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin ANOFM în Spania și Germania aproximativ 7 luni în total. Se consideră vechime în România? Se adună ca vechime pentru pensie aceste contracte, intermediate de ANOFM (Agenția Națională de Ocupare a forței de muncă)?? Menționez că România nu era în UE atunci.
1) Trebuie traduse contractele în lb română?
2) un contract nu îl mai găsesc, de unde pot obține un duplicat? Mulțumesc!
Bună seara! Am făcut recepția casei în luna iunie 2020 și ulterior am descoperit că firma care a realizat construcția probabil cu acordul dirigintelui de șantier (s-au cam împrietenit) nu a respectat proiectul O cunoștință care se pricepe la construcții mi-a confirmat următoarele :
1) Mi-a pus tablă mai subțire decât e în proiect de 0,4 în loc de 0,5 mm,
2) polistiren la exterior EPS 50 în loc de EPS 80,
3) lemnul la acoperiș nu e ignifugat, cum e specificat în proiect
4) fundația la gard și porțile nu sunt ca în proiect
5) O țeavă de PPR e fisurata sau nu a fost lipită bine și am un perete umed, trebuie spart peretele, țeava e îngropată
6) nu a mai adus și montat centrala termica și aparatul de aer condiționat, conform proiectului și cred că mai sunt și alte probleme, pe care dirigintele de șantier nu mi le-a semnalat (cred că s-a împrietenit cu constructorul).
Garanția lucrării este de 5 ani dar constructorul nu mai răspunde la telefon nici la mesaje. Contractul a fost semnat pentru suma de 41000 euro (materiale +manopera) este o casă mică doar parter amprentă 72 mp (8x9). Am plătit întreaga sumă pe în 5 tranșe conform contractului dar a folosit cele mai ieftine și slabe calitativ materiale, deși în contract și proiect sunt specificații de care nu a ținut cont.
- Dacă am semnat recepția lucrării, pot să îl dau în judecată, pentru că am fost păcălit???
- Sau măcar pentru faptul că nu dorește să repare, lucrarea fiind în garanție, pot obține daune materiale în instanță? Am nevoie păreri de la persoane care au avut probleme asemanatoare, dacă se merită să merg în instanță și de 1 avocat. Mulțumesc!
Ce șanse am să câștig în instanță daune materiale dacă dovedesc că am fost păcălit de Constructor și de dirigintele de șantier?