avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Voi plăti impozit pe venit 3% sau 1%?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Voi plăti impozit pe venit 3% sau 1%?

Dacă 1 angajat cu contract de muncă de 4h/zi intră în concediu fără plată , și mai rămân activi 2 angajați cu contract pe 2h/zi , voi plăti impozit pe venit 3% , sau se aduna și cel întrat în fără plată și cumulat fac 8h și voi plăti în continuare 1% impozit pe venit?? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 02:19, 2 Octombrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt calcularea numarului de salariati se iau in considerare si contractele de munca suspendate.
Vă rog să îmi ziceți în ce lege/articol găsesc, contabila mea zice că, salariații în concediu fără plată, nu sunt luați în calcul. Mă interesează să plătesc impozit pe venit 1% și doresc să știu ce variante sunt?
eu am citit aici:
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Fiscal :
ART. 51 - Cotele de impozitare
(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:
a) 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați;

(4) În sensul prezentului titlu, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

Norme de aplicare :
(3) În aplicarea prevederilor art. 51 alin. (4) din Codul fiscal, pentru stabilirea numărului de salariați se iau în considerare și contractele individuale de muncă/convențiile individuale de muncă, încheiate potrivit legilor speciale, precum și contractele suspendate, potrivit legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2021
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in cazul unui contract de 2 h, salariatului i se ... Brancoveanu Roxana Brancoveanu Roxana Buna seara! In cazul unui contract de 2 h, salariatului i se permite sa lucreze cand doreste aceste 2 h de ex, azi de la 10.00 la 12.00 ... maine de la 14.00 ... (vezi toată discuția)
Care sunt dezavantajele unui contract part-time de 2h/luna dariusstefan dariusstefan Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez la o firma nou infiintata si mi s-a propus ca salariu pe cartea de munca sa fie mai mic datorita investitiilor care se vor ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie somaj /timp partial antica antica Am o nelamurire privind calcului indemnizatiei de somaj.Am avut contract de 8 h/zi cu un salariu lunar de 2160 lei/luna, firma a intrat in faliment la data de ... (vezi toată discuția)