avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microintreprindere

In cazul unei microintreprinderi care are 2 angajati cu 2 ore/zi si un angajat cu 3 ore/zi cum se calculeaza impozitul pe venit ?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:16, 21 Aprilie 2016
Codul fiscal:
ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:

a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv;

b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;

c) 3% pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

4) În sensul prezentului articol, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar Multumesc (vezi toată discuția)
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Pt 2 salariati angajati cu 2 ore este valabil procentul de 1%? sau tb sa fie angajati cu 8 ore? Pt modificarea Codului Fiscal: (1) Cotele de ... (vezi toată discuția)
Voi plăti impozit pe venit 3% sau 1%? petre1981 petre1981 Dacă 1 angajat cu contract de muncă de 4h/zi intră în concediu fără plată , și mai rămân activi 2 angajați cu contract pe 2h/zi , voi plăti impozit ... (vezi toată discuția)