avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala

Buna ziua,
Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:58, 25 Octombrie 2017
Cod fiscal:

ART. 51 - Cotele de impozitare

(4) În sensul prezentului articol, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la impozit pe profit anacondrus anacondrus Daca am un contract de munca si unul de mandat (s.a), se ia in calcul trecerea de la impozit pe venit la impozit pe profit? ( cu majorarea de ... (vezi toată discuția)
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Pt 2 salariati angajati cu 2 ore este valabil procentul de 1%? sau tb sa fie angajati cu 8 ore? Pt modificarea Codului Fiscal: (1) Cotele de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderii Passanger1 Passanger1 Daca am 4 angajati cu cate doua ore fiecare cat platesc impozit pe venitul microintreprinderii? (vezi toată discuția)