avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Trecerea la impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Trecerea la impozit pe profit

Daca am un contract de munca si unul de mandat (s.a), se ia in calcul trecerea de la impozit pe venit la impozit pe profit? ( cu majorarea de capital,binenteles), Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: anacondrus , utilizator 09:23, 11 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Conform CF:

Art. 51. - Cotele de impozitare
(4) În sensul prezentului titlu, prin salariat se înţelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Condiţia se consideră îndeplinită şi în cazul microîntreprinderilor care:
a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parţial dacă fracţiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;
b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remuneraţia acestora este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc ,apreciez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderii Passanger1 Passanger1 Daca am 4 angajati cu cate doua ore fiecare cat platesc impozit pe venitul microintreprinderii? (vezi toată discuția)
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Pt 2 salariati angajati cu 2 ore este valabil procentul de 1%? sau tb sa fie angajati cu 8 ore? Pt modificarea Codului Fiscal: (1) Cotele de ... (vezi toată discuția)