avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate darasteanu

Activitate darasteanu

Răspuns la discuția somaj
Multumesc mult..
Discuție somaj
Buna ziua am si eu o intrabare .
Llucrez in la o societat comerciala de 2 ani si acum societatea respectiva sa inchis si urmeaza sa intru in somaj:

INTREBARE
Cati bani iau pe luna de la somaj

Am un salariu de 2.068 lei brut
Am vechime totala in munca 22 ani

Am gasit ceva pe net dar nu stiu cum se calculeaza

Cuantumul indemnizaţiei de şomaj se acordă în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
- 75% din valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
- suma prevãzutã mai sus la care se adaugã o sumã calculatã prin aplicarea asupra mediei salariului de bazã lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, menţionate mai sus, sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
Pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru şomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj.

Va multumesc
Răspuns la discuția h70.0 mastoidita acuta
Va multumesc la toti pentru ajutor dar acum cred ca este prea tarziu sa mai alerg dupa medical pentru ca am fost nevoit sa ancep serviciu de ieri 17-06-2014 in lipsa de dovezi medicale..
Răspuns la discuția h70.0 mastoidita acuta
Buna ziua vreau sa va spun ca astazi am fost la control la spital,si domnul doctor a considerat ca trebuie sa mai stau acasa an medical...Si mi-sa dat o scrisoare medicala cu prelungirea a anca 18 zile de medical care trebuia sa-ami dea medicul de familie. DAR SURPRIZA MEDICUL MEU DE FAMILIE DUPA CE IAM EXPLIACAT SI ANMANAT SCRISOAREA MIA SPUS CA NU POATE SA-MI MAI DEA MEDICAL DECAT 7 ZILE PE CARE LEAM SI TERMINAT,SI MIA ZIS SA MERG ANAPOI LA SPITAL SA-MI PRELUNGEASCA MEDICALUL....Dupa care iam zis,pai dumneavoastra ma trimiteti la spital,si dansi de la spital ma trimit la dumneavoastra, si ma rugat sa ies din cabinet ca nu are ce sa mai vorbeasca cu mine. Am trecut si pe la servicu si seful meu mia zisvezi cum rezolvi cu medicalul stai sa te faci bine ca daca vii la munca nu pot sa te tiu degeaba nu am cum sa te protejez..DUMNEAVOASTRA CE MA SFATUITI SA FAC ?
Răspuns la discuția h70.0 mastoidita acuta
Daca ma duc cu scridoarea medicala de la spital la medicul medicul de familie si nu vrea sa-mi dea medical ce pot face?
Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate.Am fost internat la spital la sectia microchirurgie otologica cu diagnosticul mastoidita acuta urechia stanga, si am fost operat. la externare mia dat concediu medical pe 14 zile care am fost internat si 14 zile dupa externare,mai mia dat si medicul de familie 4 zile de concediu medical astazi pe data de 13-06-2014 sa terminat medicalul si totodata am fost si la control, domnul doctor care ma operat mia zis ca ami da o scrisoare medicala pentru medicul de familie sa-mi prelungeasca medicalul ...Intrebarea mea este-Daca am scrisoare medicala catre medicul de familie poate sa-mi prelungeasca concediul medical! mentionez mai mia dat 4 zile: AM FOST INTERNAT IN PERIOADA 12-05-2026-05-2014..VA MULTUMESC.
Răspuns la discuția recupare carte de munca
dar cu ceva timp in urma i-m explicat angajatorului ca in cazul refuzului eliberarii carnetului de munca fac o sezizare la ITM . Dar mi-a zis ca nu are cei face cei de la ITM de aceea imi este teama ca nu rezolv nimic pe aceasta cale,stiti cum este in ROMANIA [BANI CONTEAZA ] MULTUMESC.
Răspuns la discuția recupare carte de munca
Buna ziua revin si daca se poate sa imi spuneti si mie daca fac un pas gresit in decizia pe care am luat-o . Astazi am fost la firma care trebuie sa-mi dea carnetul de munca am vorbit cu directorul firmei si mi-a zis sa-i inapoiez bani pentu scoala de stivuitorist si imi da carnetul de munca [ EU II DAU BANI SI SA INCHEIEM UN PROCES VERBAL DAR A ZIS CARNETUL TE DUCI LA ADRESA PE CARE TI-O DAU IEU SA-L RIDICI .. oare fac bine ceea ce fac??? POATE DA MA PACALEASCA?? va multumesc mult mult.
Răspuns la discuția recupare carte de munca
si daca o legalizez prin notar este valabila? o pot folosi vreodata pentru pensie? multumesc ma gandesc la ce este mai rau.
Răspuns la discuția recupare carte de munca
OK daca fac o sesizare la ITM imi este teama sa nu zica ca nu este la ei ,ca nu i-am da-to la angajare [nu stiu daca au inregistrato la ITM ] .Eu am o copie dupa carnetul de munca care scrie conform cu originalu dar nu stiu daca are vreo valoare [este valabila in cazul in care nu mai mi-o da?] va multumesc