ralucastefan a scris:
In anul 2010,tatal meu a facut un credit de nevoi personale de 20000 lei,neavand alti codebitori.Nu a girat cu nimic.In luna mai 2011,tatal meu a decedat.Am aflat ulterior ca nu exista asigurare pentru credi.Noi,ca mostenitori,suntem obligati sa achitam acest credit?Mama mea are un venit de 600 lei pe luna,iar rata era de 400 lei.Nu am achitat nimic de cand a decedat tatal meu.Cei de la banca ne suna tot timpul sa ne spuna sa achitam creditul.Exista vreo solutie sa nu platim acest credit?Exista posibilitatea sa execute silit tot ce a fost pe numele tatalui meu?
Multumesc!
Daca a-ti primit mostenire in urma decesului tatalui dumneavoastra, ca si urmasi sunteti obligati sa platiti creditul.Executorul poate executa bunul mostenit de la tatal dumneavoastra.
Ar trebui sa vorbiti cu banca si sa vedeti si ce penalitati sunt la suma ramasa, care din pacate sunt destul de mari si se adauga la creditul ramas. Daca deja sunteti la un executor, mergeti si vorbiti cu el/ea.Puteti sa ajungeti la un consens de a plati o anumita suma pe luna, asta daca banca e de acord.