Buna ziua si Sarbatori Fericite
Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea situatie:cineva din familia mea s-a casatorit civil in Germania cu o fata din Serbia in urma cu un an.A inregistrat casatoria la Consulatul de acolo.Acum doreste sa divorteze in Romania pentru ca nu merge casnicia, dar fata nu doreste sa vina in Romania pentru un divort amiabil.Mentionez ca nu au copii. Ce poate face si cum trebuie sa procedeze?
Va multumesc mult pentru informatii. Si apropo de raspunsul dat de consulat acesta a fost trimis pe mail pentru ca , consulatul nu are un nr. de telefon pentru public doar pt. situatii de urgenta si mi-a fost trimis saptamana trecuta nu in preajma sarbatorilor.Dar suntem Romani si asa stim sa tratam cetatenii care au nevoie de informatii.Va multumesc mult inca o data.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:locuiesc de 2 ani in Germania, am locuinta ,loc de munca.Doresc sa ma casatoresc cu o fata din Serbia si de la consulat mi s-a spus ca trebuie sa ma casatoresc la primarie. Intrebarea e la care primarie daca eu stau in Germania, trebuie sa vin in Romania?Memtionez ca si logodnica mea e aici in Germania.Intrebarea e nu ne putem casatori la consulat dar unde atunci?Ce putem face si de ce acte avem nevoie.Va multumesc
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent: am un teren agricol cu titlu de proprietate si de anul trecut, 2012, o firma care exploateaza nisip a intrat pe terenul meu si-l exploateaza. Terenul nu mai poate fi folosit in circuitul agricol. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez pentru a fi despagubita.Va multumesc.