avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Germania cu o persoana din Serbia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Germania cu o persoana din Serbia

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:locuiesc de 2 ani in Germania, am locuinta ,loc de munca.Doresc sa ma casatoresc cu o fata din Serbia si de la consulat mi s-a spus ca trebuie sa ma casatoresc la primarie. Intrebarea e la care primarie daca eu stau in Germania, trebuie sa vin in Romania?Memtionez ca si logodnica mea e aici in Germania.Intrebarea e nu ne putem casatori la consulat dar unde atunci?Ce putem face si de ce acte avem nevoie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:52, 26 Ianuarie 2014
Se poate face la Primarie in Germania si se aplica legea Germaniei
Daca o faci la consulatul Roman din Germania se aplica legea din Romana
lili568 a scris:

Doresc sa ma casatoresc cu o fata din Serbia si de la consulat mi s-a spus ca trebuie sa ma casatoresc la primarie.


:-/
Cand ati intrebat, in perioada Sarbatorilor? Poate or fi crezut ca vreti sa va casatoriti atunci si nu aveau personal la serviciu, altfel nu inteleg cum de v-au spus asa ceva.
E de preferat sa va casatoriti la consulatul Romaniei pentru ca veti obtine certificat de casatorie romanesc, scapati de formalitatile de inscriere/transcriere.

Incercati la consulatul de la Berlin, ei au informatii publicate pe site:
[ link extern ]
Va multumesc mult pentru informatii. Si apropo de raspunsul dat de consulat acesta a fost trimis pe mail pentru ca , consulatul nu are un nr. de telefon pentru public doar pt. situatii de urgenta si mi-a fost trimis saptamana trecuta nu in preajma sarbatorilor.Dar suntem Romani si asa stim sa tratam cetatenii care au nevoie de informatii.Va multumesc mult inca o data.
Cu placere, sa fie cu noroc :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat casatorie din germania Gabriela_C Gabriela_C Va rog sa-mi spuneti unde sau cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia certificatului de casatorie ce a avut loc pe teritoriul Germaniei, intre un ... (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in alta tara sa fie recunoscuta in romania cren cren A se casatoreste in Serbia cu un cetatean sarb, dar la casatorie isi pastreaza numele ei de fata. Dupa ce incheie casatoria in Serbia nu vbine sa o ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)