avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casatorie in Germania-doresc divort in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casatorie in Germania-doresc divort in Romania

Buna ziua si Sarbatori Fericite
Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea situatie:cineva din familia mea s-a casatorit civil in Germania cu o fata din Serbia in urma cu un an.A inregistrat casatoria la Consulatul de acolo.Acum doreste sa divorteze in Romania pentru ca nu merge casnicia, dar fata nu doreste sa vina in Romania pentru un divort amiabil.Mentionez ca nu au copii. Ce poate face si cum trebuie sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: lili568 , utilizator 12:44, 4 Ianuarie 2015
Daca este transcris certificatul de căsătorie, desfacerea casatoriei se poate face doar cu procura specială in acest sens.
Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine dar inseamna ca are nevoie de o procura ca doreste desfacerea casatoriei? Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea obtinerii unui divort de comun acord? RuxandraC RuxandraC Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie ce ar trebui sa facem si unde sa mergem pentru a divorta de comun acord.Din cate citisem pe internet,la un notar se ... (vezi toată discuția)
Divort offsetman offsetman buna ziua, Am o intrebare legat de un divort: doua persoane pot divorta in romania daca ele sunt casatorite in germania? sotia este romanca si sotul german. ... (vezi toată discuția)