Buna ziua,
In luna februarie 2022 am primit o amenda de 3000 lei pentru necomplectarea PLF la trecerea frontierei, amenda pe care nu am platit deoarece am solicitat anularea procesului verbal de contraventie printr-un avocat, pentu care am platit un avans de 1.000 lei . Azi am primit de la avocat comunicarea- hotararea de la Judecatorie in care scrie ca s-a anulat procesul verbal si o comunicare prin care m-i se aduce la cunostinta ca pot recupera cheltuielile de judecata in valoare de 500 de lei de la Directia de Sanatate Publica. Avocatul nu mi-a restituit nici un leu din avansul de 1.000 lei, spunand ca am dreptul doar la recuperarea sumei de 500 de lei , suma pe care trebuie sa solicit de la DSP. Acum nu stiu ce pot face, am chitanta cu avansul achitat si toate comunicarile de la judecatorie.
Am lucrat ca subinginer constructor 4 ani la TCMM (Bucuresti, Filiala Moldova Noua) Cum pot dovedi c-am lucrat in grupa a II-a de munca ? as avea nevoie pentru dosarul de pensie, in cartea de munca este trecut articolul cf. caruia sunt incadrat, functia sl clasa, la denumirea unitatii este trecut nr. contractului de munca. Fosta intreprindere nu mai functioneaza.
Am realizat stagiul de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat ( am 34 ani lucrati si am luxatie congenitala de sold din nastere, cu acte doveditoare).As dori sa va intreb daca voi fi incadrata de catre comisia de expertiza la handicap mediu pot beneficia de reducerea varstei de pensionare cf. art. 58 din legea pensiilor?dupa ce obtin aceasta decizie cererea de pensionare se depune la Casa de Pensii?
Am o vechime in munca de 35 de ani ( media punctului meu de pensie este 2), sunt nascuta in 1955 luna octombrie, in caz de invaliditate de gradul III , de ce pensie de invaliditate voi beneficia?