avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate ilincamo

Activitate ilincamo

Sotul doreste sa cumpere cu creditul un apartament pt parintii sai, proprietari vor fi parintii acestuia. Deci nu se poate considera ca a folosit creditul pt cheltuielile obisnuite ale casniciei, eu nefiind beneficiara sumei imprumutate. In acest caz pot fi si eu urmarita pt recuperarea creantei in caz de neplata?
Banca spune ca, in caz de neplata a creditului de catre sot, doar acestuia i se va popri salariul, nu va avea dreptul sa puna poprire si pe salariul sotiei, nici sa ii execute bunurile proprii, atata timp cat aceasta nu a participat cu veniturile la contractarea acestuia, ci a semnat doar de luare la cunostinta. Dvs la ce va referiti cand spuneti ca va plati si sotia?i se poate pune si ei poprire pe salariu? doresc sa ma informez corect despre toate aspectele inainte de a semna pt o suma mare si un credit pe o perioada f lunga. Multumesc.
Buna ziua,
Sotul doreste sa contracteze un credit cu ipoteca, in acest caz bancile solicitand ca sotia sa semneze si ea contractul de ipoteca "pentru luare la cunostinta". Daca sotia nu participa cu venitul la contractarea creditului si nu are calitate de imprumutat, codebitor, girant, garant etc, ci semneaza doar pt luare la cunostinta, va avea vreo obligatie financiara fata de banca in cazul in care sotul nu onoreaza contractul?poate fi executata si ea in caz de neplata?fiind un credit pe 30 de ani, daca in acest timp sotul decedeaza, e obligata apoi la succesiune sa preia si datoria?
Multumesc.

In situatia in care o angajata insarcinata are contract de munca pe perioada nederminata si vechime la locul de munca de 6 ani, domeniul firmei fiind vanzari, este posibil sa fie sanctionata in aceasta perioada pe motiv de neperformanta?In firma angajatii care nu ating planul lunar de vanzare intra in plan de reevaluare a performantei semnat de ambele parti (angajator si angajat) si la sfarsitul perioadei de reevaluare angajatul poate fi dat afara daca planul nu a fost indeplinit. Gravida nu poate fi data afara insa poate fi supusa unui astfel de plan de reevaluare a performantei dpdv legal?Daca semneaza planul isi asuma faptul ca poate fi data afara cu acordul partilor?De asemenea, e legal sa fie mutata pe alt post din firma (posibil cu diminuare functie si salariu) la decizia angajatorului daca nu mai indeplineste criteriile de performanta in perioada sarcinii?

In situatia in care o angajata insarcinata are contract de munca pe perioada nederminata si vechime la locul de munca de 6 ani, domeniul firmei fiind vanzari, este posibil sa fie sanctionata in aceasta perioada pe motiv de neperformanta?In firma angajatii care nu ating planul lunar de vanzare intra in plan de reevaluare a performantei semnat de ambele parti (angajator si angajat) si la sfarsitul perioadei de reevaluare angajatul poate fi dat afara daca planul nu a fost indeplinit. Gravida nu poate fi data afara insa poate fi supusa unui astfel de plan de reevaluare a performantei dpdv legal?Daca semneaza planul isi asuma faptul ca poate fi data afara cu acordul partilor?De asemenea, e legal sa fie mutata pe alt post din firma (posibil cu diminuare functie si salariu) la decizia angajatorului daca nu mai indeplineste criteriile de performanta in perioada sarcinii?
Discuție rupere logodna
am avut o relatie de 6 ani din care 3 ani am locuit in concubinaj si in ultimii 2 ani am fost logoditi. logodna si relatia a luat sfarsit din cauza proliferarii de injurii si amenintari a fostului logodnic la adresa mea, fapt care m-a facut sa rup logodna. nu am apucat sa demaram cheltuieli pentru organizarea nuntii, totusi in perioada relatiei am achizitionat bunuri in casa impreuna si am contractat credite bancare pentru nevoi personale. in aceasta situatie vreau sa stiu daca fostul logodnic poate fi sanctionat pentru daune morale pt ca m-a facut nevoita sa rup logodna (codul civil prevede ca poate fi sanctionat doar pt cheltuieli facute pt organizarea nuntii) si mai vreau sa stiu cum se impart in aceasta situatie bunurile si cum se imparte obligatia de a achita mai departe creditele contractate impreuna.