avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate edyeduardo2004

Activitate edyeduardo2004

Mulțumesc!
M-ar fi interesat ceva concret, că pe net se găsesc fel de fel de articole, printre care se vorbește și de articolul 279, aliniat 2 litera a din legea construcțiilor, multe chestii care se contrazic.

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Gasiti aici detalii
[ link extern ] /

Bună ziua!
Aș vrea să pun o căbanunța din lemn grosime 40 mm suprafața de 30 mp din care 10 mp este terasă, debitat in atelier se montează la fata locului, pe teren se afla o casă bătrânească nelocuibilă, pt căbanunța trebuie autorizație de construcție, merge cu înștiințarea primăriei fiind până în 50 mp pe placă nu cu fundație?!
Bună ziua!
Am cumpărat un teren cu o casă bătrânească din chirpici, cca 50% degradată, căzut pereți, acoperiș etc întrebarea mea este, o pot demola și construi pe același amplasament, același proiect, alte materiale fără autorizație de demolare, apoi autorizație de construcție?!
Sau o pot demola fiind degradată cu înștiințarea primăriei, fără autorizație de demolare?
Răspuns la discuția Evacuare din casa


gi-jane2 a scris:

Aveti un drept de creanta in masura in care va dovedti contributia.
in legatura cu pensia, se va plati de la data introducerii cererii.

Mulțumesc pt răspuns! Asta bănuiesc că, în urma unei hotărâri judecătorești, să-mi restituie banii investiți, cca 10.000€, daca ar fi doar ea, nu m-ar durea sufletul, dar ar însemna să iau de la gura copilului. Sănătoși sa fim, Dumnezeu are grija de toți!
Stăteam în chirie cu prietena, in 2014 a decedat mama ei, ne-am mutat acolo cu intenția de-a cumpăra partea celorlalți moștenitori, decedata avea un credit, l-am platit noi până în 2015, s-a născut copilul, s-a făcut succesiunea, copilul fiind pe numele meu și în întreținerea mea, a făcut credit concubina fiind "singura" in 2017 am renovat, mobilat, complet apartamentul din banii mei, plati cu cardul la magazinele de profil, retrageri cash pt meseriași, au început discutii, eu pt ce muncesc, că în actele casei nu sunt, in 2018 m-a dat afară în plină iarnă, că investiția am făcut-o pt copil și restul am platit ei chirie, că am stat in casa ei. Cu toate că îi trimit bani lunar pt copil, stau cu el în vacanțe sau când e bolnav, până vine ea de la serviciu, m-a dat în judecată pt pensie alimentara. Întrebarea mea e, chiar am muncit și investit degeaba, concubini fiind?! Șeful de scara zicea că se pune martor, dar nu am dezvoltat ideea.
Răspuns la discuția scurgere separat bucatarie
Mulțumesc
Buna ziua! Din constructie, scurgerea de la bucatarie, trece prin perete si se uneste cu scurgerea vecinului, cand o ia pe ulei, imi infunda scurgerea, fiind la parter am vorbit cu presedintele asociatiei sa-mi fac scurgere separat, ok verbal, am chemat instalator, a gaurit placa, si la treaba, acum cand am avut niste discutii privind boxele ca vin mirosuri de diluant, motorina in casa, mi-a tranti-o ca nici eu nu-s corect, am facut scurgerea fara aprobari si e intepata la pluviala, nu stiu ce a facut instalatorul dar intr-adavar, nu este pe coloana de scurgere baie. Ce aprobari imi trebuie pt scurgere separat si daca e ok inteparea la pluviala? Multumesc!
Buna ziua!
Vreau sa montez copertina, marchiza fixa deasupra geamurilor pt a nu mai ajunge chestii de la vecinii de la etajele superioare, cand faceam masuratorile apare presedintele asociatiei "nu fa nimic, ca nu dau voie" imi trebuie autorizatie, aprobare de undeva ca sa pot monta? Multumesc!
Răspuns la discuția izolare termica subsol bloc
multumesc
Răspuns la discuția izolare termica subsol bloc
Mulțumesc!