avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din casa

Stăteam în chirie cu prietena, in 2014 a decedat mama ei, ne-am mutat acolo cu intenția de-a cumpăra partea celorlalți moștenitori, decedata avea un credit, l-am platit noi până în 2015, s-a născut copilul, s-a făcut succesiunea, copilul fiind pe numele meu și în întreținerea mea, a făcut credit concubina fiind "singura" in 2017 am renovat, mobilat, complet apartamentul din banii mei, plati cu cardul la magazinele de profil, retrageri cash pt meseriași, au început discutii, eu pt ce muncesc, că în actele casei nu sunt, in 2018 m-a dat afară în plină iarnă, că investiția am făcut-o pt copil și restul am platit ei chirie, că am stat in casa ei. Cu toate că îi trimit bani lunar pt copil, stau cu el în vacanțe sau când e bolnav, până vine ea de la serviciu, m-a dat în judecată pt pensie alimentara. Întrebarea mea e, chiar am muncit și investit degeaba, concubini fiind?! Șeful de scara zicea că se pune martor, dar nu am dezvoltat ideea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un drept de creanta in masura in care va dovedti contributia.
in legatura cu pensia, se va plati de la data introducerii cererii.

gi-jane2 a scris:

Aveti un drept de creanta in masura in care va dovedti contributia.
in legatura cu pensia, se va plati de la data introducerii cererii.

Mulțumesc pt răspuns! Asta bănuiesc că, în urma unei hotărâri judecătorești, să-mi restituie banii investiți, cca 10.000€, daca ar fi doar ea, nu m-ar durea sufletul, dar ar însemna să iau de la gura copilului. Sănătoși sa fim, Dumnezeu are grija de toți!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Continuati sa platiti pensia si sa vedeti copilul. Pentru creanta, depinde mult de dovezi, daca aveti si daca intelegeti sa ajungeti in instanta. Nu e chiar de recomandat, cheltuieli mari, multe, consum nervos, de timp si relatia cu mama copilului nu cred ca va fi mai buna. E alegerea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vinderea casei în care locuiesc și mama cu minorii Adriano7c Adriano7c Bună ziua O colegă mă roagă să vă întreb dacă fostul concubin poate vinde casa Au trăit în concubinaj 17 ani în urma relației având o fată de ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)