avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinderea casei în care locuiesc și mama cu minorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinderea casei în care locuiesc și mama cu minorii

Bună ziua
O colegă mă roagă să vă întreb dacă fostul concubin poate vinde casa
Au trăit în concubinaj 17 ani în urma relației având o fată de 15 ani și un băiat de 17 ambii recunoscuți de concubin și ambii purtând numele lui.
Aceastia încă locuiesc în aceiași casă mama cu fica și fiul într-o cameră iar el în altă cameră, bucătăria și baia fiind la comun. Tatăl este tutorele copiilor. De puțin timp acesta a pus casa în vânzare iar mama se teme că va ajunge cu cei doi minori în drum aceasta din urmă ne-având altă proprietate și nici posibilitatea de a se muta în chirie fiind singura care se ocupă de creșterea și întreținerea copiilor. Ce ar trebui să facă în acest caz. Tatăl nu plătește pensie alimentară.
Vă mulțumesc frumos pentru răbdarea de care dați dovadă și pentru răspunsurile primite la celelalte întrebări.

Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021
Adriano7c, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:12, 14 Octombrie 2021
Buna ziua,
Din pacate nu are ce face, fiind bunul dumnealui poate face ce doreste cu el...
O varianta ar fi sa l cheme in instanta pentru plata pensiei alimentare si sa caute un loc cu chirie, un loc/ centru de ajutor pentru mama si copil in care sa locuiesca macar o perioada...
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un drept asupra imobilului concubinului,singura varianta este sa puna în executare silită urgent sumele datorate ca pensie pt ultimii 3 ani ,dacă a investit ceva bani în casă,renovare are un drept de creanta si c am atat din pacate....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e casa lui, bineinteles ca o poate vinde.
are obligatia de a isiintretine copii asa ca mama trebuie sa ceara pensie pt copii.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul are dreptul sa vanda locuinta comuna imediat dupa divort??? diana_bv diana_bv Buna ziua.Ma confrunt cu o problema grava,am nevoie de ajutor,nu stiu cum sa procedez,la cine sa mai apelez,nu vreau sa renunt fara lupta. Este vorba de mama ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere iris2000 iris2000 In timpul concubinajului am renovat casa in care am locuit si am mobilat-o.Cand ne-am despartit am aflat ca nu era casa concubinului si era a fiului lui(i-o ... (vezi toată discuția)
Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)