avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

In timpul concubinajului am renovat casa in care am locuit si am mobilat-o.Cand ne-am despartit am aflat ca nu era casa concubinului si era a fiului lui(i-o vanduse inca din anul 2000 cand copilul era minor).Mentionez ca toti au spus ca este casa concubinului,toate avizele si aprobarile pe care le-am scos,precum si contractele la utilitati au fost pe numele concubinului(ceea ce m-a si indus in eroare crezand ca este proprietatea lui).Acesta este plecat din tara in acest moment,copilul care intre timp a devenit major,a venit si a spus initial ca-mi restituie bunurile din imobil si ca atunci cand va vinde casa vom vedea ce facem cu banii investiti de mine, iar dupa nu a mai vrut sa discutam spunandu-mi ca nu am nici un drept acolo,a schimbat toate ialele si a spus ca nu-l intereseaza ca acolo sunt investiti banii mei.Profita de faptul ca mama lui este judecator(Ea a fost si tutorele copilului..am aflat dupa aceea cautand atat declaratia ei de avere si gasind si o copie a contractului de vanzare cumparare),si spune ca nu ma pot pune cu ei.Mentionez ca atat bunurile la bunurile din imobil cat si la materialele folosite la renovarea casei am acte pe numele meu si martori care pot spune situatia.valoare imibilului cred ca a fost triplata datorita acestor investitii.Se poate face ceva pentru recuperarea bunurilor?..exista un caz de abuz de incredere sau inselaciune..sau doar in civil?
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 15:07, 2 August 2013
Doar in civil.
Puteti deschide proces si sa va dovediti sustinerile.
Insa nu este simplu...
Situatia era aceeasi si daca era casa concubinului, daca nu va recunoastea investitia, trebuia sa-l actionati in judecata.
Indiferent de proprietarul imobilului, dvs.nu puteti face decat o actiune in civil, pentru a recupera banii cu care ati contribuit la sporul de valoare al imobilului, in functie de actele cu care puteti dovedi sumele. Daca au trecut mai mult de 5 ani de la data cand a inceput relatia de concubinaj, puteti incerca si o actiune de partaj al bunurilor commune. Atentie si la procedura de informare asupra avantajului medierii....Bafta!
Luati legatura cu un avocat care va poate sfatui cum sa procedati. In plus, daca cel cu care urmeaza sa va judecati are mama judecator s-ar putea sa fie necesara stramutarea cauzei... Sunt multe aspecte ce trebuie avute in vedere, de aceea cred ca e necesara asistenta juridica.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor dobandite inainte de casatorie catioara catioara Buna ziua, Sunt divortata si de curand am dobandit prin programul \\"prima casa\\" un apartament. De 2 ani am un prieten, pare o persoana serioasa insa avand ... (vezi toată discuția)
3 ani concubinaj andrrei2001 andrrei2001 Buna ziua. Am si eu o problema. Mama mea a stat in concubinaj 3 ani cu cineva acestia locuind in casa mamei mele. Acum s-a hotarat sa se desparta. Intrebarea ... (vezi toată discuția)