avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 3 ani concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

3 ani concubinaj

Buna ziua. Am si eu o problema. Mama mea a stat in concubinaj 3 ani cu cineva acestia locuind in casa mamei mele. Acum s-a hotarat sa se desparta. Intrebarea mea e urmatoare. Persoana cu care a stat a dobandit ceva drepturi in perioada asta? Adica poate sa dea in judecata si sa aiba pretentia la o parte din casa?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:01, 1 Iulie 2014
Daca casa este a mamei dvs. concubinul nu poate pretinde nici un drept (de proprietate) asupra casei. Poate insa sa pretinda restituirea sumelor de bani investite -eventual- in refacerea imobilului, imbunatarirea lui, etc ...
a renovat doar o camera. Dar daca nu are chitante sau martori ca a facut ceva poate sa ceara restituirea banilor?
De cerut poate sa ceara orice. LIpsa dovezilor este insa un impediment in obtinerea unei solutii favorabile (din perspectiva lui desigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi va avea concubinul asupra viitoarei proprietati? va multumesc andrama andrama Buna ziua. Am nevoie, va rog frumos, de niste pareri profesioniste vis-a-vis de urmatoarea situatie: Mama traieste in concubinaj la ora actuala cu un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, impreuna cu fostul meu partener cu care am trait in ... Dana99Dana Dana99Dana Buna ziua, Impreuna cu fostul meu partener cu care am trait in concubinaj timp de 11 ani, am renovat doua camere pe o constructie realizata de parintii ... (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)