avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate MariusX

Activitate MariusX

Pentru clarificarea intrebarii mele:
Momentul revenirii in tara este ulterior Intreruperii calatoriei.
Pe scurt, in ordine cronologica:
Deplasare in interes de servici in afara tarii - 4 zile
Intreruperea din motive personale a deplasarii - 4 zile
Revenirea in tara.
Totalul zilelor de deplasare este de 8, dar firma este obligata sa plateasca doar 4 din aceste zile. Atat firma pentru care lucrez cat si eu suntem de acord in privinta numarului de zile pentru care se va deconta diurna. Problema apare la documentele pe baza carora se va stabili numarul de diurne. In mod normal acestea sunt biletele de avion la plecare si la intoarcere. In cazul de fata, biletul de intoarcere nu poate fi folosit in acest scop.
Buna ziua,
Intrebarea mea este referitoare la H.G. 518/1995.
Pe parcursul deplasarii in strainatate am avut nevoie sa intrerup aceasta deplasare din nevoi personale. Din pacate, singura mentiune in legatura cu intreruperea calatoriei se afle la Cap II, Sectiunea I, Art. 7, aliniat (5), Dar mentiunea respectiva este legata doar de întreruperea călătoriei determinată de programul de zbor al avioanelor.
Care sunt documentele justificative pentru calculul diurnei in acest caz?
Mentionez ca intrebarea mea nu se refera la dreptul la diurna in intervalul intreruperii ci strict la modalitatea de calcul a perioadei pentru care se acorda diurna, si la documentele justificative folosite pentru acest calcul.
Poate explica cineva diferenta dintre cele doua formulari?
Prima face parte din:
"OUGnr.9/2013 Art4.c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate...."

Si a doua face parte din
"Ordinul MAI 13/11/2006 ART. 8
(1) Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate..."

Pot aceste diferente de formulare sa produca efecte juridice?
Buna ziua,

Am achizitionat un autovehicul in luna noiembrie a anului 2012. Am platit toate taxele aferente inscrierii masinii in acelasi an dar nu am avut timp sa depun actele.

Potrivit noii ordonante de urgenta care reglementeaza "Timbrul de mediu":
"2.Se introduc următoarele definiţii:
...
c)prima transcriere a dreptului de proprietate – primul transfer al dreptului de proprietate"

„d) cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule..."

INTREBARI:
1. Transcrierea dreptului de propritate d.p.d.v.l. este incheierea actului de vanzare cumparare?
2.Pot solicita inscrierea autotiurismului potrivit legislatiei in vigoare la data "transcrierii dreptului de proprietate"? mai ales in conditiile in care am platit "Taxă înmatriculare auto" si "Contravaloare certificat de înmatriculare" in cursul anului trecut si nu am beneficiat de ele.