avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... H.G. 518/1995 intreruperea deplasarii din motive ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

H.G. 518/1995 intreruperea deplasarii din motive personale

Buna ziua,
Intrebarea mea este referitoare la H.G. 518/1995.
Pe parcursul deplasarii in strainatate am avut nevoie sa intrerup aceasta deplasare din nevoi personale. Din pacate, singura mentiune in legatura cu intreruperea calatoriei se afle la Cap II, Sectiunea I, Art. 7, aliniat (5), Dar mentiunea respectiva este legata doar de întreruperea călătoriei determinată de programul de zbor al avioanelor.
Care sunt documentele justificative pentru calculul diurnei in acest caz?
Mentionez ca intrebarea mea nu se refera la dreptul la diurna in intervalul intreruperii ci strict la modalitatea de calcul a perioadei pentru care se acorda diurna, si la documentele justificative folosite pentru acest calcul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 18 Septembrie 2015
Art. 7^1 din HG 518/1995
(1) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.
(2) Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.

Pentru diurna nu trebuie documente jusitificate , ea se calculeaza în funcţie de mijlocul de transport folosit.
Calculul, in practica, se face pe formularul tipizat de delegatie.
Pentru clarificarea intrebarii mele:
Momentul revenirii in tara este ulterior Intreruperii calatoriei.
Pe scurt, in ordine cronologica:
Deplasare in interes de servici in afara tarii - 4 zile
Intreruperea din motive personale a deplasarii - 4 zile
Revenirea in tara.
Totalul zilelor de deplasare este de 8, dar firma este obligata sa plateasca doar 4 din aceste zile. Atat firma pentru care lucrez cat si eu suntem de acord in privinta numarului de zile pentru care se va deconta diurna. Problema apare la documentele pe baza carora se va stabili numarul de diurne. In mod normal acestea sunt biletele de avion la plecare si la intoarcere. In cazul de fata, biletul de intoarcere nu poate fi folosit in acest scop.
In acest caz, daca sunteti de acord cu numarul de zile pentru care se va acorda diurna, situatia ar putea fi solutionata printr-o nota de informare din partea dvs in care explicati situatia exacta.

In cele 4 zile de intrerupere nu a exista nicio cursa aeriana pentru revenire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile de diurna externa am? siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in perioada 24.09.2014 ora 11( iesit din tara) - 28.09.2014 ora 23,30(intrat in tara) sunt 5 zile de diurna externa, sau 4 ... (vezi toată discuția)
Diurne soferi ban gheorghe ban gheorghe va rog sa imi spuneti cum se calculeaza diurna unui sofer (vezi toată discuția)
Diurna externa in ultima zi pt 8 ore si mai putin SoftProEuro srl SoftProEuro srl Buna ziua tuturor, De curand am \"aflat\" ca pentru ultima zi la deplasari in strainatate se acorda diurna doar de la 8 ore in sus. Exista si o ... (vezi toată discuția)