avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet expert mediu

Activitate Cabinet expert mediu

Răspuns la discuția Dovada decadere din termen
Am dovedit plata. Am achitat jumatate din amenda in termenul de 48 ore de la primirea prin posta. Ideea e ca ANAF spune ca eu trebuie sa dovedesc ca m-am incadrat in cele 48 ore. In mod normal, nu cel care reclama decaderea din termen trebuie sa dovedeasca asta? Eu am semnat pe confirmarea lor de primire cu data, ora. De ce trebuie sa dovedesc eu cand am primit plicul si nu ei, care vezi doamne, spun ca nu m-am incadrat in cele 48 ore?
Buna ziua,
Am primit o amenda ptr taxa trecere pod prin posta si am achitat-o in cuantum de 50% in 48 ore de la primire. Acum ANAF-ul mi-a poprit contul pentru acea amenda. Am dus dovada platii, si-mi cer sa dovedesc ca am platit in 48 ore. Ce spune legea, cine face dovada decaderii din termen, avand in vedere ca ei au data si semnatura pe confirmarea de primire a amenzii?
Cea mai tare chestie care mi se putea intampla. Primesc notificare de la banca ca am o poprire de la ANAF Ilfov pe contul de firma de 260 lei. Sun cca. 3 ore si in sfarsit iau legatura cu un domn, care-mi comunica faptul ca este vorba de o amenda platita, dar fiind platita in 48 de ore, diminuat, trebuie sa merg personal cu dovada platii la ANAF si cu cerere de ridicare a popririe. I-am spus ca am trimis dovada platii imediat ce am efectuat-o. Raspunsul lui m-a facut praf: "ati trimis doar la emitent, nu si la ANAF"
Am fost la ei cu dovada platii si cu adresa de solicitare a incetarii executarii. Imi spun ca cica ei nu au cum sa vada ca eu am platit in 48 ore. Dar in mod normal, nu cel care solicita decaderea din termen trebuie sa faca dovada?
Răspuns la discuția Obligatii executor judecatoresc
Vreti sa spuneti ca in cazul in care continua cu buna stiinta acte de executare lovite de nulitate absoluta nu savarseste nici o abatere? El nu are obligatia legala de a respecta prevederile legale cu privire la competenta teritoriala?
Răspuns la discuția Obligatii executor judecatoresc
Intrebarea e, continuarea executarii este abatere disciplinara a executorului?
Care este obligatia executorului judecatoresc care a inceput o executare silita fara sa verifice daca are competenta teritoriala, in momentul in care i se aduc dovezi scrise de catre debitor ca nu are competenta teritoriala sa faca executarea. Are voie sa continue executarea, desi conform legii lipsa competentei teritoriale atrage nulitatea actelor de executare?
Tot nu inteleg. Ce se intampla cu actele de executare facute de executorul care nu avea competenta teritoriala sa o faca. Executorul care face executarea si nici instanta care a incuviintat executarea nu se afla acolo unde isi are domiciliul debitorul. Poate instanta dintr-un alt judet sa anuleze o executare?
Chiar daca incuviintarea s-a facut de catre o alta instanta? Contestatia la executare nu se face la judecatoria care a incuviintat executarea?
Ok. Si unde se plateste? La instanta care a incuviintat executarea desi nu era competenta? sau la instanta unde isi are domiciliul debitorul? Multumesc
Buna ziua,

Care este calea de atac impotriva unei incuviintari de executare silita data de o instanta care nu are competenta sa o faca. Debitorul nu are domiciliul pe raza instantei de judecata. Actiunea este sau nu scutita de taxa de timbru?

Multumesc