ok,am inteles,dar aceasta somatie o fac eu pe o simpla hartie?sau cum trebuie?inca odata va spun ca nu am avut de a face cu asa cv pana acum, iar cu plata esalonata,omeneste,nu ar merita din cauza ca nici el nu a fost om cu copilul lui,l.a abandonat la nici 2 luni dupa nastere,iar acum am aflat ca in 2-3 luni o sa i se nasca alt copil,ce inseamna asta?ca o sa se injumatateasca procentul de 25% din minimul pe economie?
iar daca el trebuie sa imi dea pensia din luna iunie a anului 2012 ,deci aproape un an,trebuie sa astept luna de luna pt aceste luni din urma,sau e obligat sa o dea toata odata?imi pare rau daca pun niste intrebari aiurea,dar e prima data cand ma confrunt cu asa cv.
si somatia aceea unde trebuie sa o depun?sau sa o trimit la adresa unde locuieste el?mentionez ca nu are nici un venit,s.a acordat pensia pe minimul pe economie.
Procesul a durat un an,iar in final decizia a fost in favoarea mea,respectiv custodie exclusiva si pensie alimentara,iar hotararea a fost legalizata,neexistada recurs din partea lui.Precizez ca in hotararea judecatoreasca se specifica ''instanta obliga paratul la plata undei pensii de intreinere in cuantum de x lei lunar pentru minor,de la data introducerii chemarii in judecata si pana la majoratul acestuia.'' atat,nu specifica de cand ar trebui sa primesc pensia,asta ar fi intrebarea mea,trebuie sa mai fac vreo cerere cv pt acordare?
buna ziua,in cat timp se acorda pensia alimentara dupa castigarea procesului de custodie si pensie alimentara?
Multumesc la fel si tie Marilena:) si tie si copilasului tau,sper sa fie totul bine si in cazul tau,si sa iti iasa ceea ce vrei:) mult succes in tot ceea ce iti propui:)
Chestia e ca el nu avea nici un avocat inscris la dosar,a venit cu o avocata in dimineata procesului,doar ca sa stea de vb cu mine,si am impresia dar nu sunt suta la suta sugura,ca dansa era avocata sorei lui ,aceasta fiind persoana publica in televiziune,si am impresia ca a vnt doar asa fiindca stia ca eu o sa fiu cu avocatul meu acolo.Iar cand a vazut ca nu o sa.l las sa ia baiatul la el acasa,au plecat,nu au vrut sa stea la proces.In momentul acela nu avea nici un avocat inscris.
Chiar daca nu s.a prezentat la nici o infatisare si judecatoarea a luat-o ca si cum nu.l intereseaza de copil?
S-a interesat,m-a ajutat oarecum lunar cu un bax de pampersi si o cutie de lapte,si venea odata pe luna sa.l vada,el avea pretentia sa.l ia la el acasa,si eu nu vroiam sa plece de langa mn copilul,care are un an.De aceea am ajuns la proces,dupa lungi amenintari si jigniri din partea lei.L tribunal nu s.a prezentat pt ca a fpst in mare parte plecat,sau din orgoliu,eu nu vad ca e cam mare diferenta.
Am inteles,sper ca nu o sa faca nici un apel,din moment ce nu a contribuit mai cu nimic la cresterea copilului,dar el tot vrea sa ia copilul la el,de dimineata pana seara zice el,dar m-am rugat de atatea ori de el sa vina la proces si nu a vrut,ultima data saptamana trecuta a venit cu avocata lui,dar nu au ramas la proces,au venit doar ca au crezut ca pot sa ma faca pe mine sa.mi schimb cererea,si sa.i acord custodie comuna.eu am fost de acord sa facem custodia comuna,cu conditia ca ,copilul sa nu plece de langa mine,avand in vedere ca are doar 1 an.iar dupa ce a plecat,cand am avut infatisarea am fost prezenta decat eu cu avocatul meu.Iar judecatoarea vazand ca nu s.a prezentat la nici una din cele 6 infatisari a hotarat ca nu il intereseaza de copil,si mi,a admis mie cererea,Acum daca el face recurs,ce se poate intampla?