Buna ziua tuturor,as vrea sa va intreb ce inseamna ''Solutie: admite actiunea cu apel'' intr-un proces de custodie,in care am cerut custodie exclusiva si pensie alimentara,iar dupa aproape un an de proces,judecatoarea mi-a dat hotararea in favoarea mea,a admis cererea mea respectiv custodie exclusiva si pensie alimentara, din cauza neprezentarii tatalui copilului,si de asemenea lipsa anchetei sociale la adresa lui.Va multumesc!
Inseamna ca partea nemultumita cu hotararea data poate face apel in termenul specificat in hotarare.
Daca niciunul nu face apel in acel termen, hotararea ramane definitiva si irevocabila.
Daca vorbim de un dosar de stabilire a exercitarii autoritatii parintesti exclusive, de stabilirea locuintei minorului si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea unui copil nascut in afara casatoriei, atunci termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Daca vorbim de un dosar de divort , cu cererile accesorii de mai sus si deci de un copil rezultat din casatoria partilor, atunci aveti un termen de apel de 30 de zile de la comunicarea hotararii.