Locuiesc intr-un oras de "carton", mai degraba un sat nu prea mare, unde deseurile se arunca de catre unii la intamplare si pe unde se nimereste.
Am sesizat politia, primaria, dar degeaba.
Stie cineva ce mai pot face?
Sau mai bine parasesc satul si poate chiar si ..., ca multi altii.
De acord, dar acest drept nu ii confera celui ce ocupa un loc de munca in sectorul public sa nu isi faca treaba asa cum se cuvine.
Eu asta am vrut sa spun, daca pe unii i-am deranjat, inseamna ca exista si o urma de adevar in toata povestea referitoare la scanarea si validarea, in zadar ca sa nu zic degeaba, a carnetelor de munca.
Si asa s-a mai derulat un episod din multe altele doar ca sa fie pe hartie, fara a fi fructificat asa cum se cuvine si de fapt nici macar nu este terminat din "lipsa de personal" fireste.
Avea bunicul meu, din partea tatalui, in situatii limita sau deosebite,cateva vorbe:
" Ca la noi la nimeni !'
" La pamant pieptosilor, ca va darama vantul!'
Mai bine ar invoca lipsa de: rigurozitate, ordine, disciplina, respect si bun-simt fata de cetatenii acestei tari, care au sau nu isi achita taxele si impozitele din care dumnealor sunt platiti.
Nu au plan, nu au target, dar lunar isi incaseaza salariile pentru care multi romani muncesc pe branci in tara sau in strainatate, nu ca ei traind intr-o atmosfera de "dolce fa niente".
Va multumesc frumos pentru amabilitatea de a-mi fi raspuns.
Referitor la inexistenta bazei de date anterioare datei de 01.04.2001, ma intreb atunci
de ce au mai scanat si validat carnetele de munca?
De ce nu au prelucrat informatiile din carnetele de munca anterior datei de 01.04.2001?
Totusi au trecut 2 ani si doua luni de la "incheierea" operatiunii de realizare a arhivei electronice.
Festina lente! Festina lente! Dar pana cand? Si pe banii cui?
"Arhivarea electronica a carnetelor de munca
S-a realizat prin scanarea carnetelor de munca si validarea acestora in arhiva electronica special constituita la nivelul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
Scanarea si validarea a fost inceputa in luna ianuarie 2009 si s-a derulat pe o perioada de 2 ani, respectiv pana la data de 31.12.2010.
Fiecare carnet de munca scanat si validat are aplicat un autocolant cu cod de bare cu cnp-ul posesorului.
Arhiva electronica s-a constituit cu o perioada de retentie a documentelor de 100 de ani."
Buna ziua!
Sunt posesorul unui astfel de carnet de munca, scanat, validat, cu autocolant aplicat dar deplasandu-ma la Casa Judeteana de Pensii si solicitand eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare am aflat ca mi se poate elibera un astfel de document dar incepand cu 01.04.2001.
Inainte de acesta data ce au scanat, ce au validat?
Buna seara!
La incetarea contractului individual de munca,dupa aproape 30 ani de activitate, am beneficiat de indemnizatie de somaj. Dupa trei luni, am reluat activitatea, pe baza de conventie civila, timp de sapte luni, CAS-ul fiind virat. In aceasta perioada indemnizatia de somaj a fost suspendata. Am reintrat in somaj pentru trei luni dar indemnizatia nu s-a recalculat. Apoi, mi-am reluat activitatea pe baza de CIM, timp de noua luni, CAS-ul fiind virat.
La reintrarea in somaj nu mi s-a recalculat indemnizatia. Ar fi trebuit AJOFM-ul sa-mi recalculeze indemnizatia la reintrarea in somaj?
Dobanzile bancare sunt considerate venituri impozabile, dar daca ne raportam la rata inflatiei si la criza globala, nu credeti ca in felul acesta fostii si actualii guvernanti ai Romaniei nu stimuleaza ideea de economisire si de protectie a economiilor?
Va multumesc!
Am pus intrebarea deoarece auzisem tot felul de povesti si m-am convins ca respectivii... ca multi alti compatrioti au: drept de vot, dreptul la opinie, etc. Vorba lui Creanga:„Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.“