avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conventia civila, contractul individual de munca part ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conventia civila, contractul individual de munca part time si pensia de stat

Buna ziua!
In perioada: noiembrie 2010-mai 2011, am colaborat in baza unei conventii civile, 60 de ore pe luna, cotele CAS fiind virate in totalitate.
In perioada: septembrie 2011-mai 2012, am lucrat in baza unui CIM part time, 60 de ore pe luna, cotele CAS fiind virate in totalitate.
Exista diferente in ce priveste aportul celor doua forme (conventie civila sau CIM) la realizarea stagiului de cotizare conform legii unitare a pensiilor 263/2010 ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gilradic , utilizator 13:10, 25 Februarie 2013
1. - Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu face nici o distinctie intre contractle de munca cu timp normal si cele cu timp partial.
- La stagiul de cotizare sunt luate in calcul lunile in care ati platit contributia la pensie (CAS), indiferent de cuantumul acesteia.

2. Daca la venitul din conventii civile s-a retinut CAS atunci acele perioade sunt stagiu de cotizare la pensie.
Va multumesc!
Am pus intrebarea deoarece auzisem tot felul de povesti si m-am convins ca respectivii... ca multi alti compatrioti au: drept de vot, dreptul la opinie, etc. Vorba lui Creanga:„Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.“

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru persoanele care au incheiat o conventie civila maricon maricon Pentru o persoana care desfasoara activitatea in baza unei conventii civile(OUG 82/2010) perioada respectiva reprezinta stagiu complet de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca la cim part-time Mvio Mvio Buna ziua! Stiu ca legea nu distinge si sper sa nu ma insel cand spun ca, daca lucrezi 2 ani cu doar 4 ore/zi, inseamna vechime in munca tot 2 ani. E corect? ... (vezi toată discuția)