avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei2357

Activitate Andrei2357

Multumesc.
Din cate stiu eu, revocarea donatiei poate fi ceruta doar de catre urmasii de drept ai donatorului si numai dupa decesul acestuia. E posibil sa ma insel, dar eu asa stiu. Prin urmare, cum ar putea banca sa ceara revocarea donatiei?
Un proprietar al unui apartament este chemat in instanta de catre Asociatia de Proprietari pentru ca acesta nu si-a platit intretinerea timp de mai multe luni. In timpul procesului, paratul achita suma integral, iar cauza ramane fara obiect. In decizia sa, instanta obliga Asociatia de Proprietari la plata cheltuielilor de judecata. Cu toate acestea, Asociatia ii adauga respectivului proprietar, in listele de plata, cheltuielile de judecata (ale asociatiei) si ii comunica acestuia ca trebuie sa plateasca si aceste sume Asociatiei.

Intrebarea mea este: are Asociatia dreptul sa faca acest lucru, dat fiind faptul ca instanta a obligat-o sa suporte cheltuielile de judecata (inclusiv sa ii achite paratului o anumita suma, reprezentand tot cheltuieli de judecata)? Daca nu, ce este de facut in acest caz si unde se incadreaza ceea ce fac reprezentantii Asociatiei de Proprietari?

Multumesc anticipat.
As avea o intrebare: o persoana care detine o cota-parte dintr-un imobil are un credit in banca (fara ipoteca) si nu si-l plateste la timp, motiv pentru care banca il actioneaza in instanta pentru recuperarea prejudiciului si solicita scoaterea la vanzare a bunurilor respectivului individ. Inainte ca banca sa il actioneze in instanta, respectivul ii doneaza, cu drept de uzufruct viager, fiului sau, cota sa parte din imobilul respectiv. In aceasta situatie, exista riscul ca imobilul mentionat anterior sa poata fi scos la vanzare de catre creditor?