avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nerespectarea hotararii judecatoresti

Un proprietar al unui apartament este chemat in instanta de catre Asociatia de Proprietari pentru ca acesta nu si-a platit intretinerea timp de mai multe luni. In timpul procesului, paratul achita suma integral, iar cauza ramane fara obiect. In decizia sa, instanta obliga Asociatia de Proprietari la plata cheltuielilor de judecata. Cu toate acestea, Asociatia ii adauga respectivului proprietar, in listele de plata, cheltuielile de judecata (ale asociatiei) si ii comunica acestuia ca trebuie sa plateasca si aceste sume Asociatiei.

Intrebarea mea este: are Asociatia dreptul sa faca acest lucru, dat fiind faptul ca instanta a obligat-o sa suporte cheltuielile de judecata (inclusiv sa ii achite paratului o anumita suma, reprezentand tot cheltuieli de judecata)? Daca nu, ce este de facut in acest caz si unde se incadreaza ceea ce fac reprezentantii Asociatiei de Proprietari?

Multumesc anticipat.
Fireste ca nu are dreptul sa ceara de la proprietar ceva ce instanta a hotarat ca trebuie sa plateasca asociatia.
Daca se intampla acest lucru:
- proprietarul sa faca o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei in doua exemplare (unul pentru el, inregistrat pe care sa si-l pastreze) in care sa solicite scoaterea din listele de intretinere a sumei cerute in plus conform ..... (si scrieti numarul hotararii judecatoresti)
- nu plateste aceasta suma
- in cazul in care asociatia persista in aceasta atitudine poate face o sesizare la Biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie;
- daca nici asa nu se rezolva, ii ramane calea justitiei.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta restantieri Bogdan212 Bogdan212 Buna ziua , Am si eu o nelamuirire . un urma ultimei sedinte de proprietari s-a hotarat actionarea in judecata a unui restantier din bloc . Avand cea mai ... (vezi toată discuția)
Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Mama mea a fost chemata la mediere de catre asociatia de proprietari din pricina unor datorii la intretinere.Conform contractului de mediere s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)