avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate mada_ladybird

Activitate mada_ladybird

Răspuns la discuția calcul pret manopera - licitatie
As fi dorit sa stiu daca exista vreo lege care sa impuna anumite conditii pentru calculul manoperei la o oferta!
Adica pot pune pretul de 2 lei /ora/om manopera si nimeni sa nu zica nimic!.
Iar la eventuale solicitari de clarificari sa mi se spuna ca "pretul pentru manopera este subevaluat"!
Multumesc de raspuns! Am tot cautat in OUG nr. 34/2006, dar nu am gasit un articol care sa fei suficient de "convingator", singurul este "- Art. 23. - Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziție publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică și nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziție publică, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență care instituie obligații ale autorității contractante în raport cu anumite praguri valorice."

Problema e ca ma ocup de devize! Si am pus preturi ff mici, am si verificat proiectul pe profile - indirecte si profit (1 cu 1) si nici macar nu ma incadrez in valoarea estimata a lucrarii!
deoarece am cateva materiale (fiind vorba de un drum) care au o pondere destul de mare (si pe care trebuie sa le ofertez cu un discount destul de mare din partea furnizorilor)..multe ore de manopera care reies din articolele date de proiectant!
NU stiu cum as putea sa fac ceva in privinta asta!
Exista vreo lege - pentru a solicita autoritatii contractante reevaluarea unei lucrari, valoarea estimata a acesteia fiind subevaluata de catre proiectant!
Cum se calculeaza pretul manoperei pentru licitatie in domeniul constructiilor? Se tine cont de media data, pe domeniu de activitate, de Institutul National de Statistica?
Exista vreo baza legala? Se poate lua o medie lunara, declarata pe mucitori?
Se iau in considerare si personalul TESA?
Si daca nu se respecta acest lucru, poate duce la descalificare? sau declarearea ofertei ca fiind necoresunzatoare?
S-a aprobat legea care face referire la cheltuielile - diverse si neprevazute, ca acestea sa fie incluse in pretul - oferta, astfel "valoarea estimată cuprinde şi cuantumul aferent procentului de diverse şi neprevăzute". Daca nu s-a respectat aceasta cerinta a fisei de date si acestea au fost cuprinse cu o valoare mai mica decat cea data de proiectant, se va descalifica ofertantul?