avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cheltuieli diverse si neprevazute - achizitii publice ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cheltuieli diverse si neprevazute - achizitii publice (OUG 77/2012)

Referitor la OUG 77/2012 pentru modificarea si completareadispozitiilor cuprinse in OUG 34/2006, despre modificarea/completarea urmatoare:
11. La articolul 28, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
"(7) În cazul contractelor de servicii aferente realizării investiţiilor publice şi/sau a lucrărilor de intervenţie asupra acestora, valoarea estimată cuprinde şi cuantumul aferent procentului de diverse şi neprevăzute, astfel cum acestea au fost definite de către proiectant în devizul general, prin raportarea acestui procent la valoarea estimată a contractului şi fără a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j)."
12. La articolul 29, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
"(21) Valoarea estimată cuprinde şi cuantumul aferent procentului de diverse şi neprevăzute, astfel cum acestea au fost definite de către proiectant în devizul general, prin raportarea acestui procent la valoarea estimată a contractului şi fără a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j)."

Intrebarea mea este: ofertantul trebuie sau nu sa includa in oferta sa valoarea cheltuielior diverse si neprevazute?
Multumesc tare mult!

Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:43, 11 Martie 2013
din pct meu de vedere, da. cheltuielile diverse si neprevazute sunt exprimate intr-un procent din valoarea contractului. cu alte cuvinte, dvs. le ofertati insa banii alocati acestui capitol ii veti incasa doar in masura in care acest tip de cheltuiala va fi necesara.
De obicei, in DA, fisa de date (punctul IV.4.2. la Modul de prezentare a propunerii financiare), este precizat daca in propunere financiara a ofertantului se va include sau nu valoarea costurilor neprevazute, servicii de mentenanta si intretinere, organizare santier, etc.
Trebuie sa includa.

Oferta se prezinta in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire(art.170 din OUG 34).

In Fisa de date la pct.II.2.1 se precizeaza valoarea estimata, care include si acest procent, conform articolelor invocate de dvs., deci oferta financiara se prezinta cu incadrarea in aceasta valoare si cu luarea in considerare a tuturor elementelor componente.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
vlad nicolae, moderator
Si daca nu se respecta acest lucru, poate duce la descalificare? sau declarearea ofertei ca fiind necoresunzatoare?
1. In primul rand trebuie vazut daca procedura intra sub incidenta OUG 77.
2. In general prin DA se dau niste formulare care trebuie completate. Daca valoarea totala, care se prezinta in formularul de oferta, contine prin formularele sau explicatiile din spate si acest element, iar ofertantul nu l-a introdus, oferta poate fi descalificata.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli diverse si neprevazute Clara1950 Clara1950 Cheltuielile diverse si neprevazute se includ sau nu in pretul total ofertat pentru executia unei lucrari? (vezi toată discuția)
Cheltuieli diverse si neprevazute Ema2013 Ema2013 Prin Fisa de date a achizitiei s- a solicitat ca la nivelul propunerii financiare toti operatorii economici sa cuprinda valoarea aferenta procentului de ... (vezi toată discuția)
Componente valoare estimata zenovius zenovius Buna ziua, Subiectul era banal pana deunazi, dar dupa unele discutii si \'\'sapaturi\'\' pe net am gasit si alte puncte de vedere, contrar cutumei ... (vezi toată discuția)