avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Componente valoare estimata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Componente valoare estimata


Buna ziua,

Subiectul era banal pana deunazi, dar dupa unele discutii si ''sapaturi'' pe net am gasit si alte puncte de vedere, contrar cutumei utilizate. Pe scurt, valoarea estimata a unei lucrari C+M reprezinta valoarea totala a devizului general sau valoarea [C+M]+[Diverse si neprevazute] ?
Mentionez ca proiectarea este separata, numai ca art. 25 din OUG 34 spune ca: ''Autoritatea contractantă are obligaţia de a estima valoarea contractului de achiziţie publică pe baza calculării şi însumării tuturor sumelor plătibile pentru îndeplinirea contractului respectiv, fără taxa pe valoarea adăugată''. In aceasta categorie de ''sume platibile'' vi se pare corect sa fie inclus si cap. 3 ?
Va multumesc anticipat pentru orice punct de vedere.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:56, 15 Septembrie 2015
Valoarea estimata a contractului este diferita de valoarea devizului si contine doar acele elemente ce vor face obiectul viitorului contract.

De exemplu, daca, contractul contine executie+proiectare, valoarea estimata conform OUG 34 include si capitolul aferent proiectarii, din deviz. Daca proiectarea se face distinct de executie, valoarea estimata a contractului ce va fi licitat nu o va include.

In cazul unui contract ce include executie lucrari valoarea estimata trebuie sa includa si DN aferent executiei, conform devizului.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli diverse si neprevazute - achizitii publice (oug 77/2012) crisstiniss2000 crisstiniss2000 [b]Referitor la OUG 77/2012 pentru modificarea si completareadispozitiilor cuprinse in OUG 34/2006, despre modificarea/completarea urmatoare:[/b] 11. La ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli diverse si neprevazute Clara1950 Clara1950 Cheltuielile diverse si neprevazute se includ sau nu in pretul total ofertat pentru executia unei lucrari? (vezi toată discuția)