avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cheltuieli diverse si neprevazute
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cheltuieli diverse si neprevazute

Cheltuielile diverse si neprevazute se includ sau nu in pretul total ofertat pentru executia unei lucrari?
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 10:34, 28 Mai 2013
Cheltuielile diverse si neprevazute vor fi incluse in cadrul pretului total ofertat, evidentiate intr-o linie distincta a centralizatorului cheltuielilor pe obiectiv si vor fi calculate aplicand procentul indicat in documentatia de atribuire asupra capitolelor mentionate, de regula asupra cheltuielilor de constructii montaj.
Din valoarea cheltuielilor diverse si neprevazute, in baza contractului care va fi incheiat, vor fi decontate doar lucrari care pot interveni (conform HG28/2008), in baza preturilor unitare din cadrul ofertei, doar in masura in care este cazul.
Valoarea estimata va cuprinde si % aferent procentului de diverse si neprevazute. Pentru aceasta, si cum spunea colegul de mai sus, va trebui sa verificati cum au fost acestea definite de catre proiectant in devizul general (DA)/ Veti raporta acest procent la valoarea estimata a contractului si fara a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i) , respectiv art. 252 lit. j).(cu referire la imprevizibile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli diverse si neprevazute - achizitii publice (oug 77/2012) crisstiniss2000 crisstiniss2000 [b]Referitor la OUG 77/2012 pentru modificarea si completareadispozitiilor cuprinse in OUG 34/2006, despre modificarea/completarea urmatoare:[/b] 11. La ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli diverse si neprevazute ads_130 ads_130 HELP La o licitatie de lucrari: - ofertantul A a venit cu o propunere financiara de 100.000 lei din care 10.000 lei cheltuieli diverse si neprevazute - ... (vezi toată discuția)
Lucrari suplimentare Ema2013 Ema2013 In urma procedurii de achizitie ]cerere de oferte, autoritatea contractanta a incheiat un contract de lucrari - modernizare strazi comunale, in valoare de ... (vezi toată discuția)