avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate bflorea

Activitate bflorea

Problema cu care ne confruntam este fumatul in spatiul inchis al unei universitati.
Conducerea universitatii spune ca desi fumatul in spatii publice inchise se pedepseste cu amenda contraventionala, in lege nu este specificat cine trebuie sa aplice amenda si ca urmare nimeni nu stie ce se poate face.
Cine are trebui sa aplice amenzi pentru nerespectarea art. 3 din legea 349/2002 si cum ar trebui sa procedam astfel incat sanctiunile sa fie aplicate celor care nu respecta legea ?
Răspuns la discuția Rectificare in statutul unui SRL
Ok, o sa-l las asa cum este momentan. Multumesc pentru raspuns.
Afacerea pe care o am vinde produse in toata lumea, iar livrarile se fac direct din China, de catre un partener Chinez (persoana fizica), fara ca marfa sa mai treaca prin Romania (minimizand astfel costul transportului).

Din punct de vedere fiscal/contabil, intampin trei probleme:
1. Sub ce forma legala pot trimite bani din firma catre partenerul chinez, pe care acesta sa ii utilizeze pentru a cumpara produse ? Plata in China se face cash sau prin transfer bancar local.
2. Cum inregistrez in contabilitate intrarile si iesirile la aceste produse pe care le vand ? Produsele nu ajung in Romania, deci nu le pot face aici documente de import/export.
3. Aceasta modalitate de desfasurare a afacerii se incadreaza la vanzari sau la prestari servicii ?
Acest lucru este important deoarece am firma neplatitoare de TVA si in cazul in care trebuie incadrata neaparat la prestari servicii trebuie sa devin platitor de TVA intracomunitar.
Sunt asociat unic si administrator la o firma (SRL), firma este nou infiintata, nu primesc indemnizatie, nu iau dividente si nu sunt angajat nici la aceasta firma, nici in alta parte.
Doresc sa stiu daca sunt obligat sa platesc contributiile pentru pensii si sanatate, si in cazul in care sunt obligat, ce posibilitati as avea pentru a scapa de contributia la pensii (evident fara a fi nevoie sa dizolv firma).
Mentionez ca nu am inca un contract incheiat cu casa de pensii.
La redactarea statutului in baza caruia am infiintat un SRL s-a strecurat o eroare la unul dintre obiectele secundare de activitate: la acel cod CAEN, in loc sa dau copy paste la textul care trebuia, din greseala am dat copy paste la textul corespunzator altui cod CAEN, ca urmare in statut, in dreptul acestui cod CAEN este scrisa descrierea corespunzatoare altui cod CAEN.

Nu am autorizat inca aceasta activitate secundara la nici o locatie, si in viitorul apropiat nu o sa o desfasor.

Cum imi sugerati sa procedez ?
Pot ignora aceasta problema atata timp cat nu desfasor acea activitate secundara si nu cer autorizarea ei la nici o locatie ? Sau trebuie neaparat sa modific statutul si sa-l actualizez la registrul comertului ?