avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate radulescuoctav

Activitate radulescuoctav

Buna ziua,

Doresc sa deschid un site unde o sa vand ceva servicii.

Facturile as dori sa le trimit tot online, electronic si eventual sa se emita automat dupa plata.

As dori sa stiu daca este neaparat nevoie ca ele sa fie semnate si stampilate.

Ma intereseaza sa fiu in legalitate si as dori sa stiu cum este mai bine sa fac. Am nevoie de semnatura electronica sau alte chestii ?

Multumesc anticipat,

Octav
Deci pot sa stau linistit atunci.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Am si eu o mica problema, asemanatoare cu multe alte pe care le-am citit dar putin diferita .. astfel incat am ales sa fac o thread nou.

Apartamentul a apartinut unei persoane ce avea un credit pt care a garantat cu apartamentul. Nu a mai platit ratele .. etc. si banca a scos apartamentul la licitatie. Persoana X a cumparat apartamentul de la licitatie prin act de adjudecare .. etc. (acum aproximativ 1 an), dupa care in noiembrie-decembrie 2012 am cumparat eu apartamentul prin credit prima casa.

Persoana X mi-a dat o adeverinta (pe care mi-au ceruto la notar) facuta de administratia blocului (datata si semnata de administrator si presedinte) din care rezulta ca apartamentul cumparat de mine la data respectiva nu are datorii restante la intretinere si nici fond de rulment.

Toate bune si frumoase pana cand, recent mi-a spus cineva ca intr-o sedinta s-ar fi ridicat problema vechii datorii ale primului proprietar (de dinainte sa fie adjudecat de X) si ca solutie s-ar fi gandit si la posibilitatea de a mi le pune mie in carca.

Eu sunt constient ca nu o sa platesc niciodata aceste datorii deoarece nu imi apartin insa as dori sa stiu care este temeiul legal si pe ce sa ma bazez daca ma vor provoca la o asemenea propunere/discutie.

Totodata m-ar interesa ca pentru o perioada de timp sa folosesc 2 camere ale apartamentului pt o mica activitate de birou, unde sa chem 2 angajati care vor veni la program de 8 ore (nu am declarat sediu/punct de lucru pentru ca va fi ceva temporar). As dori sa stiu cum se calculeaza numarul de persoane trecute la intretinere si daca sunt obligat sa trec aceste 2 persoane care stau doar ziua .. sau cum se face.

Multumesc,

Octavian
Buna ziua,

As dori sa angajez pe cineva pentru o luna pentru a putea primi somaj. Persoana are peste 10 ani de cand lucreaza la locul de munca de unde pleaca amiabil pe baza unor salarii compensatorii.

Am inteles ca, ca sa poata sa ia somaj trebuie sa aibe continuitate, sa fie angajat la noi din ziua urmatoare de cand incheie contractul cu vechea firma.

As dori sa stiu ce atrage pentru mine ca angajator punerea in somaj al acestei persoane. Am inteles ca nu voi mai putea face angajari timp de un an ? Sau nu voi mai putea face angajari doar pentru acelasi post pentru care am scos in somaj.

Afecteaza firma in vreun fel in viitor vis-a-vis de posibilitate de a lua leasing-uri, credite .. samd ? Presupune controale, cheltuieli suplimentare din partea noastra ?

Vreau in principiu sa stiu daca exista urmari rele in schimbul ajutorului pe care il facem pentru cineva amarat.