avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi fiscale emise electronic/online.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi fiscale emise electronic/online.

Buna ziua,

Doresc sa deschid un site unde o sa vand ceva servicii.

Facturile as dori sa le trimit tot online, electronic si eventual sa se emita automat dupa plata.

As dori sa stiu daca este neaparat nevoie ca ele sa fie semnate si stampilate.

Ma intereseaza sa fiu in legalitate si as dori sa stiu cum este mai bine sa fac. Am nevoie de semnatura electronica sau alte chestii ?

Multumesc anticipat,

Octav
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 12:18, 23 Mai 2013
Exista o lege de prin 2007 care a eliminat obligativitatea de semnare si stampilare a facturilor si totodata si faptul ca acestea ar fi documente cu regim special. In concluzie le puteti emite electronic, trimite electronic, dar sunteti obligat sa le arhivati pe suport de hartie, in caz contrar trebuie sa va supuneti legii de arhivare electronica - care este putin mai complicata.
[ link extern ]

cf art. 155 pct 28 din codul fiscal ,postat mai sus,semnarea si stampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii ale unei facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez o factura din sua? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 Acum o luna am cumparat un template online ptr un site din SUA si mi s-a emis o factura tot online, aceasta fiind unica lor modalitate de a transmite facturi, ... (vezi toată discuția)
Deducere tva factura prin email razvy_balan razvy_balan Buna ziua. O factura fiscala pentru prestari servicii, primita prin email, in format word, fara semnatura digitala sau fara stampila si semnatura, poate ... (vezi toată discuția)
Arhivare facturi danielandrei danielandrei Este obligatoriu ca facturile emise cu ajutorul unui soft de facturare online,dar fara semnatura electronica sa fie imprimate si pastrate in dublu ... (vezi toată discuția)